Anahtar Kelimeler: MİLLİ YAZILIMI ÖNERİYOR

?YABANCI YAZILIM KULLANMAK; YATAK ODANIZA YABANCI SOKMAK GİBİDİR´

TEKNOLOJİ - Güçlü ekonomisi ve sağlam duruşuyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye´nin, uluslararası saldırılara açık olduğunu belirten CPM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, ?Yazılım alanında çok dikkatli olmalıyız. Yabancı yazılım kullanmak şirketlerin yatak odasına yabancı birini sokmak gibidir´ diyor.

Güvenliğin aşırı hassasiyet taşıdığı son günlerde yüzde yüz Türk sermayesiyle kurulan CPM , milli yazılım şirketleriyle çalışmanın zaruriyetinin altını çiziyor.Stok takibinden, malzeme ihtiyacına, planlamadan risk yönetimine, krediler ve yasal defterlerden, uluslararası raporlamaya ve kalite yönetiminden, toplam verimlilik yönetimine kadar birçok sistemin bir arada çalıştığı entegre sistemler bütünü olan ERP, bir şirketin en önemli bilgilerini içinde barındırıyor. Bu tarz bilgilerin yurt dışı kaynaklı şirketlerin elinde olmasının tehlikeli olduğunu söyleyen Recep Palamut, ?Özellikle devletin birimlerinin yazılımda yerli yatırımlara yönelmeleri gerekiyor. Bildiğim kadarıyla devlet teşkilatlarında Almanya kaynaklı bir şirketin yazılımını kullanıyoruz. Almanların bu kadar değerli bilgilere erişimlerini ancak yerli yazılım kullanarak önleyebiliriz´ diyor.

Ülkeye ait verilerin yurt dışındaki yazılım şirketlerinin elinde olmasının çok büyük riskler taşıdığını belirten Recep Palamut, Farklı sektörlerde birçok çözüm ve eklenti sunan CPM ERP yazılımları; şirketlere zaman ve maliyetten büyük oranlarda kar elde etme fırsatı sunduğunu gibi güvenlik çözümü de sunuyor diyor.

Kurulduğu ilk yıllardan itibaren geliştirdiği yazılımlar ile KOBİ ve büyük ölçekli işletmelere çözüm ortaklığı sunan CPM Yazılım; 1999 yılından bu yana birbirinden farklı birçok sektöre yazılımlar geliştirerek Türkiye´de sanayi sektörüne hız ve esneklik kazandırıyor. Kullanıcı ve IT dostu olmanın yanında yönetici dostu olmayı da başaran CPM ERP yazılımları, sağladığı verimlilik ile müşterilerine ilk aydan itibaren yüzde 10 ile yüzde 25 oranında karlılık sağlıyor. ERP, tüm bilgi akışını tek bir bilgi havuzunda toplayarak, gerek raporlamada gerek veri girişinde kullanıcılarına ciddi zaman kazandırıyor. Patron ve yöneticiler, istedikleri bilgi ve raporlara ?anlık? olarak ulaştıklarında karar vermeleri de hızlanıyor.

 

 



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 2.09.2016 10:33:12 522 0

Tarih: 02.09.2016 10:33 Güncelleme: 02.09.2016 10:33
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00