SARUHANLI - Mevsimler her ne kadar değişip kış bir türlü gelmiyor desek de hasta eden havalar artık görülmeye başladı. Havaların soğuması ve okulların açılması pandemiyle birleşince aklımıza en sık gelen sorular “Hastalıklardan nasıl korunalım?” ve “Bağışıklığımızı nasıl güçlendirelim?” oluyor.

Vücudumuz dışarıdan gelen herhangi bir strese karşı (virüs, bakteri, stres vb.) immün sistem kalkanını devreye sokuyor. Bizim görevimiz ise bu kalkanın korumasını ve gücünü her zaman arttırmak ve onu dayanıklı kılmak olmalı. Bunun için de dikkat edeceğimiz belki de en önemli etken beslenmemiz!

Probiyotiklerin enfeksiyon hastalıklarını ortadan kaldırmak ve hastalığın ilerlemesini önlemek için de kullanıldığı söyleyen Diyetisyen Nihan Aykırı’’ Covid-19 enfeksiyonunun kuluçka ve şiddetli olmayan aşamalarında bağışıklık tepkilerini artırmanın son derece önemli olduğu öne sürülmektedir. Probiyotiklerin Covid-19 semptomlarını azaltmak ve ilerlemesini önlemek için koruyucu tedavi olarak kullanımı önerilmektedir. Ayrıca probiyotik bakterilerle yapılan tedavilerin hem üst hem de alt solunum yolu enfeksiyonlarını da azalttığı görülmektedir. Bu sebeple beslenmemizde bolca probiyotik barındıran yoğurt, kefir, salatalık ve lahana turşusu, boza, şalgam vb.) gibi gıdaları tüketmemiz gerekiyor. En güçlü doğal probiyotik yoğurt. Bu sebeple probiyotik beslenmede her gün bir kase yoğurt mutlaka yenmelidir. ’’diye konuştu.

Özellikle yaşlanma, düzensiz ve yetersiz beslenme, enfeksiyon veya ilaçların gelişigüzel kullanımı, bağırsağımızdaki istenmeyen bakteri sayısını arttırdığını ve probiyotik sayısını azalttığını ifade eden Diyetisyen Nihan Aykırı’’ Bağışıklığımızı arttırmak ve enfeksiyon hastalıklarına karşı koymak için düzenli uyku ve yeterli beslenme, probiyotik içeren besinleri diyetimize eklemek birincil hedefimiz olmalıdır. Fakat tüm bunlara rağmen yeterli probiyotik alımı sağlayamadığımız durumlarda alanında uzman bir hekime danışarak size uygun probiyotik takviyesi almanızı öneriyorum.’’dedi.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.11.2021 02:08:00 1600 0

Tarih: 22.11.2021 02:08 Güncelleme: 22.11.2021 02:08
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00