Coğrafi işaretli Demirci kirazında hasat başladı
Demirci ilçesinde coğrafi işaretli Demirci kirazında hasada başlandı. Hasat edilen kirazlar özenle paketlenerek Almanya ve Rusya'ya ihraç ediliyor.
Manisa'nın Demirci ilçesinde coğrafi işaretli Demirci kirazının üreticileri sabah erken saatlerde gittikleri bahçelerde, öğleye kadar kiraz hasadı yapıyor. Tarlalarda genellikle kadınların çalıştığı hasatta toplanan kirazlar büyüklüğüne göre ayrıldıktan sonra kasalanarak ilçeye gelen firmalar tarafından yurt dışı ve yurt içi piyasa arz ediliyor. Özellikle başta Almanya ve Rusya ile diğer Avrupa ülkelerine ihraç edilen Demirci Kirazı, sezon sonunda olgunlaşmasıyla ön plana çıkıyor.
20 yıldır kiraz üreticisi olan emekli öğretmen Serpil Erbak "Sınıf öğretmenliği yaptım 33 yıl. Boş zamanlarımızı değerlendirdik kiraz üretimine başladık. Bu yıl bilindiği üzere Türkiye geneli don olayı yaşandı. Bizim arazimiz çok fazla etkilenmedi. Şu anda 3 ton üzeri ürün bekliyoruz. Tarlamızda 450 kiraz ağacımız var. Yardımcılarımız ağaçtan topluyor kasalarla geliyor, burada kalibresine göre ayırma yapıyoruz. Küçükleri 2. el olarak iç piyasaya gidiyor. Tüm üreticilerimiz işini şansa bırakmasın. Tarlalarımızı sigorta yaptıralım" dedi.
Kiraz üreticisi Fadime Akkaya ise "Sabah 6’da hasada başlıyoruz. Öğleye kadar hasat yapıyoruz. 900 lira yevmiye alıyorum. Bu yıl kiraz geçen yıla göre az" diye konuştu.
Bu yıl fiyatların yüksek seyrettiğini söyleyen kiraz tüccarı Mehmet Gürkaş ise "İhracat kirazımız başfiyat 300 lira, iç piyasa ise 150 lira. Halkımız kirazını tarlada kalibresine göre ayırıyor. 24 kalibre ve üstü ihracata gönderiliyor. 18-24 kalibre ise iç piyasaya sunuluyor. Bu sene fiyatlar kiraz çok olmadığı için yüksek" dedi.



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.06.2025 17:03:00 954 0
Tarih: 14.06.2025 17:03 Güncelleme: 14.06.2025 17:10
Haberi Sesli Oku