Uzmanlar, çocuklarda geniz eti problemlerinin çocuğun aynen bir yetişkin gibi horlamasına neden olduğunu, geniz etinin alınmasıyla bu sorunun ortadan kalktığını belirtiyor.

Geniz eti, herkeste var olan bademcikler gibi bir lenf dokusu üyesidir. Vücudu burun ve ağız yoluyla girecek zararlı mikroorganizmalara karşı koruyan sistemlerden birisidir. Fakat çocuklarda görülen geniz etinin bazen ciddi problemlere yol açabileceğini belirten uzmanlar, “Çocuğunuz sık sık üst solunum enfeksiyonu, nezle, bademcik gibi problemler yaşıyorsa geniz etinin büyümesi doğaldır. Geniz eti büyüdüğü zaman hava yolunu tıkar ve çocuk rahat nefes alamaz” diyor.

"ÇOCUK HUZURSUZ UYANIR"

Geniz eti büyüyen bir çocuğun aynen bir yetişkin gibi horlayabileceğini ifade eden uzmanlar, çocuğun ağzından su gelme, ağzı açık uyuma gibi belirtilerin de dikkate alınması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, “Tedavide geç kalınması durumunda çocuğun damak kemiğinde bombeleşme meydana gelir. Gece rahat ve kaliteli uyuyamadıkları için huzursuz uyanırlar. Tedavide ilaç ve ameliyat seçenekleri mevcut. Geniz etinde eğer bazı mikroorganizmalar varsa, ilaç kullanımı sonrası da sorun tekrar edebilir. Böyle durumlarda ameliyat en iyi seçenektir” diyor.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 12.03.2014 10:13:38 564 0
Tarih: 12.03.2014 10:13 Güncelleme: 12.03.2014 10:13
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri