MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. Bu kapsamda Karaköy Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi´nde, ?Yeme ve Beden İmgesi Bozuklukları´ konusunda velilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür-sanat etkinlikleri Kapsamında Karaköy Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi´nde ?Yeme ve Beden İmgesi Bozuklukları´ adlı bir söyleşi düzenledi. Konuşmacılığını Psikolog Merve Ateş´in yaptığı söyleşide, velilere, başta çocuklar olmak üzere düzensiz yemek yeme alışkanlığının insanlarda doğuracak hastalıklardan bahsetti. Psikolog Merve Ateş, ebeveynlere düzenli yemek yemenin çocuklar üzerindeki önemine de değindi. Ateş, çocuklar üzerindeki düzensiz beslenme alışkanlığının psikolojik açıdan nasıl çözümlenmesi gerektiği konusunda da ayrıntılı bilgiler verdi.
Psikolojiyi ve İç Hastalıklarını Tehdit Ediyor
Psikolog Merve Ateş, düzensiz beslenmenin ?Anoreksiya? hastalığına davetiye çıkardığını, bunun da ciddi derecede ölümcül sonuçlar getirdiğinin altını çizdi. Velilere bu denli hastalıkların var olduğu belirtilerek, çocukların beslenme konusunda çok dikkatli olunması vurgulandı. Psikolog Ateş, genç-yaşlı-çocuk fark etmeksizin yemek seçmek, rahatsız edecek kadar beslenmek, yeteri kadar beslenmemek gibi sorunların psikolojik ve iç hastalıkları tetikleyebileceğine dikkat çekti. Ateş, bu durumların insanların kilo alma ve kilo verme sorunsalından psikolojik travmalara ulaşacağını, toplumdan soyutlanma, içine kapanma, öz güveni kaybetme gibi sonuçları doğuracağından bahsetti. Söyleşide stres yönetiminin de çok önemli olduğunu söyleyen Merve Ateş, stres veya mutsuzluk hissiyatlarının çocuk, genç, yaşlı fark etmeden yemek eğilimine direkt etki ettiğini, bu durumun otokontrol eşliğinde veya ebeveynlerin başka aktivitelere yönelerek yemek yeme eğilimini ekarte etmelerinin sağlıklı olacağını dile getirdi. Söyleşi sonunda velilerin soruları da yanıtlandı.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 3.01.2018 16:54:57 487 0

Tarih: 03.01.2018 16:54
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00