Anahtar Kelimeler: Çocuk Alanları Dezenfekte Ediliyor

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, koronavirüse (Covid-19) karşı Manisa genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışmalarına çocuk oyun parklarında devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, koronavirüse (Covid-19) karşı Manisa genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında toplum sağlığını etkileyebilecek olan cami, park ve bahçeler, okullar, sosyal alanlar, toplu taşıma araçları gibi toplumsal kullanım alanlarında 7/24 ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışmalarına çocuk oyun parklarında devam etti. Ekipler, bütün oyun gruplarında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Ak, “Tüm Ekiplerimiz 17 İlçemizde 7/24 Çalışıyorlar”

Dezenfeksiyonun olduğu alanlarda çalışmaları yakından takip eden Haşere İle Mücadele Şube Müdürü Firuze Ak, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak yaklaşık 2 hafta önce toplu taşıma araçlarımızda dezenfeksiyon çalışmalarına başlamıştık. Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamadan sonra bu vakanın artık ülkemizde de görülmesiyle birlikte biz çalışmalarımıza hız kazandırdık. Toplu taşıma araçlarımızın yanında tüm resmi kamu kurum ve kuruluşlarımızda ve her mahallede bulunan çocuk oyun alanlarında, spor aletlerinde dezenfeksiyon uygulamalarımıza hız verdik. Şu anda tüm ekiplerimiz 17 ilçemizde 7/24 çalışıyorlar. Her türlü alan dezenkete edilmektedir. Elimizdeki her türlü imkandan yararlanarak büyük makinelerimizle ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Araçların giremediği alanlarda ise, sırt pompası ve sırt atomizörü ile bu uygulamalarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yoğunluğun Olduğu Her Alanda Dezenfeksiyon Çalışmaları Sürüyor

Ak, her alanda dezenfeksiyon çalışmalarının olduğunu söyleyerek vatandaşlarımıza da bu virüse karşı alınabilecek önlemler konusunda önerilerde bulundu. Ak, “Vatandaşlarımız panik yapmamalı, gerekli temizliklerini, hijyenlerini sağlamalıdır. Her alanın dezenfeksiyonu konusunda da zaten vatandaşlarımız bizim programımızda olan yerleri istedikleri için, biz de kendilerine belli bir program dahilinde devam ettiğini ve devam edeceğini söylemekteyiz. Sağlık Bakanlığı'nın da belirttiği gibi öncelikli olarak kişisel temizliğimize özen göstermemiz çok önemli. Ellerimizi sık sık yıkamalıyız ve artık birbirimizi biraz daha uzaktan selamlamamız gerekiyor” diye konuştu. Dezenfeksiyon çalışmaları, 17 ilçemizde halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda 7/24 aralıksız devam edecek.



Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 13.03.2020 16:41:00 741 0

Tarih: 13.03.2020 16:41 Güncelleme: 13.03.2020 16:41
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00