Evlilikmerkezi.com’un gerçekleştirdiği çocuk sahibi olmak için ideal yaş anketine göre, erkekler çocuk sahibi olmak için acele etmiyor, kadınlar hem kariyer hem de çocuk yapmak istiyor.

İlişki Danışmanı Psikolog Ayşegül Denizci, sosyal refah arttıkça evlenme ve çocuk yapma yaşının arttığını ve çocuk sayısının azaldığını belirtiyor.

Türkiye’nin kişilik analiziyle eşleştiren ilk ve tek bilimsel evlilik sitesi olan Evlilikmerkezi.com, çocuk sahibi olmak için ideal yaş anketi gerçekleştirdi. 2.846 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre, erkekler erken yaşta baba olmak istemezken; kadınlar çocuk sahibi olmak için 25-30 yaş aralığının ideal olduğuna inanıyor.

Yapılan ankette, çocuk sahibi olmak için 31-35 yaş aralığında erkeklerin yüzde 47’si baba olmak isterken; kadınlarınsa yüzde 23’ü anne olmaya hazır görünüyor.

Aynı fikir ayrılığı, 25-30 yaş aralığı için de geçerli. Kadınların yüzde 52’si çocuk sahibi olmaya ‘evet’ derken; erkeklerin sadece yüzde 25’i bu yaş aralığında çocuk sahibi olmak istiyor.

İlişki Danışmanı Psikolog Ayşegül Denizci, ‘İş yaşamını planlamış kişiler için evliliğin, artık cinselliği yaşamak için bir baskı olmaktan çıktığını söyleyebiliriz. Ancak çocuk gelinlerde, dünya sıralamasının ilk sıralarında yer aldığımızı da göz önünde bulundurursak, bunu genellememiz mümkün değil. Dolayısıyla aslında kızların üzerindeki evlenmeden cinsel ilişkiye girme yasağı, hala çok yüksek oranda bulunuyor.

Büyükşehir kültüründe yetişen ve burada okuyan, okumuş, meslek sahibi erkek ve kızlara göre değerlendirirsek; erkekler çocuk sahibi olmak istediklerinde evlenmek istiyorlar ve bu konuda da acele etmiyorlar. Ancak kızlar biraz da biyolojik yaşın sınırları açısından, kariyer yükselişlerine odaklanmaları gereken yaşlarda yani 25-30 yaşlarında, çocuk sahibi olma kararı alıyorlar. Buna göre diyebiliriz ki, sosyal refah arttıkça evlenme yaşı ve çocuk yapma yaşı artıyor ve çocuk sayısı azalıyor’ şeklinde anketi değerlendirdi.



Manisa'da fabrikada kimyasal zehirlenmesi: 3 kişi yaralandı

Turgutlu'da otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı başladı

Sarıgöl eğitim camiası yasta

Halitpaşa-Lütfiye Yolunda Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Yunusemre Belediyesi taksici esnafını dinledi

Tatilde tabağınızda ‘sağlık’ olsun

Saruhanlı, Modern Bir Hükümet Konağına Kavuşuyor

Saruhanlı'da Domates Hasadı Başladı, İhracat Hedefi Yükseliyor

Saruhanlı'da Şaşkına Çeviren Olay!

Özel'den Çerçioğlu açıklaması: 'Ya içeri tıkılacaksın ya partime katılacaksın' demişler

BAŞKAN CILLI’DAN MODERN DÖNÜŞÜM!

CHP'li Zeybek'ten Çerçioğlu'na sert tepki: "Aydın'da insan içine çıkamayacak"

Soma yangınında 2 kişi tutuklandı

Su birikintisinde yüzen genç boğularak hayatını kaybetti

İzmir'de gün ağardı, yangına hava müdahalesi yeniden başladı

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 11.07.2013 14:48:17 629 0

Tarih: 11.07.2013 14:48 Güncelleme: 11.07.2013 14:48
Haberi Sesli Oku
13.08.2025 08:22:00