BEBEK - Düzce Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Çocuklarda Zeka Gelişimi ve Zeka Kavramına Güncel Yaklaşımlar” konulu konferans düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastanesi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Gözen, Çocuğunuzla müzik dinleyin, kitap okuyun ve ailece yemek yemeye özen gösterin” dedi.

ZEKA NEDİR?
Yrd. Doç. Dr. Duygu Gözen, Zeka nedir?” sorusunu sorarak başladığı konuşmasında, Zeka; insan aklı ve duygularının gelişimidir. Zeka hayattaki ve meslekteki başarıdır. Çoklu zeka kuramında 8 çeşit zeka türü tek bir beyinde toplanabilir ve fonksiyonel olarak da çalışabilir. Çoklu zeka ile her birey kendine özgü çalışma alanı ve öğrenme şekli bulur. Çoklu zeka ortak olarak her bireyde duygusal yönde baskın gelir ve duygusal zekanın gelişimi bireyin hayatına yön verir. Duygusal zeka için önemli olan diğer bir hususta empatidir. Empatinin meslek hayatınızda yer etmesi başarınızı arttırır. Hemşirelerin empati kurması hastaya yardımcı olma yolunda önemli bir aşamadır” diye konuştu.

2 YAŞINA KADAR TEKNOLOJİDEN UZAK TUTUN”
Yrd. Doç. Dr. Duygu Gözen, çocuklarda duygusal zekanın anne karnında gelişmeye başladığını belirttiği konuşmasında, ilk aylarda ağlamayla iletişim kuran bebeklerin 6 ay sonrasında tepkilerinin gülme, korkma ve yabancılama gibi şekil alabildiğini vurguladı.
Çocuğun zihinsel gelişimindeki en büyük faktörü, aile bireylerinin kendi aralarında geliştirdikleri iletişimin belirlediğini söyleyen Gözen, çocuklarda zeka gelişiminin çevre etkisine bağlı olarak şekillendiğini ve teknolojinin bu bağlamda çocuk üzerinde etki yaratacağını ifade etti. Çocuğun gelişim safhasında özellikle iki yaşına kadar teknolojiye alışmaması gerektiğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Duygu Gözen, teknoloji kullanımının iki yaşından sonra ise ebeveyn gözetiminde yararlı olacağını dinleyicilerimiz ile paylaştı.

ÇOCUĞUNUZLA GÜNDE EN AZ 15 DAKİKA KESİNTİSİZ ZAMAN GEÇİRİN”
Çocukların gelişiminde en önemli faktör olan ebeveynlere öneride bulunan Duygu Gözen, Çocuğunuzu sevin ve onunla konuşun. Davranışlarını değerlendirin. Çocuğunuzla müzik dinleyin, kitap okuyun ve ailece yemek yemeye özen gösterin. Kurallarınızı çocuğunuza danışarak ortaklaşa belirleyin. Birlikte en az 15 dakika kesintisiz zaman geçirin. Her zaman evet yanıtını vermeyin. Çocuğunuza verdiğiniz diğer bir seçenek olan hayır yanıtının nedenlerini onunla paylaşın. Başarılarını övün ve gurur duyduğunuzu hissettirin” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
İzleyici tarafından ilgi ile takip edilen program, Yrd. Doç. Dr. Aysel Karaca tarafından Yrd. Doç. Dr. Duygu Gözen'e plaket takdim edilerek sona erdi.



Büyükşehir’den Saruhanlı Okullarında Spor malzemesi

Paranın ilk basıldığı Sardes Antik Kenti artık gece de parlıyor

SALİHLİ KEMERDAMLARI GELENEKSEL 4. YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Traktör kazası: 1 ölü

Otobüs kaptanı otel odasında ölü bulundu

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

İki motosiklet çarpıştı; 2 yaralı

Cadılar Bayramı kutlaması kabusa döndü: Lise öğrencisi hayatını kaybetti

Kazada ağır yaralanan yaşlı kadın hayata tutunamadı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 21.12.2014 11:34:25 632 0
Tarih: 21.12.2014 11:34 Güncelleme: 21.12.2014 11:34
Haberi Sesli Oku