Anahtar Kelimeler: ' doğaltaş ithalatının yüzde ' doğal

EKONOMİ - Türk doğaltaş ihracatçıları, yıllık ithalatının yüzde 12'sini karşıladıkları, en büyük ihraç pazarları Çin Halk Cumhuriyeti'nde 16-19 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı hazırlıklarına başladı.

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından yapılan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na 2019 yılında 72'si Milli Katılım Organizasyonu ile 132 firma katılmıştı.

Çin pazarında oldukça başarılı ve rekabetçi olduklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Çin'in doğal taş ithalatının yüzde 12'den fazlasını Türkiye'den karşıladığını, Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nın Türkiye'den Çin'e doğal taş ihracatının artmasında itici güç olduğunu kaydetti.

Çin'e altı ayda 319 milyon dolar doğal taş ihraç ettik

Doğal taş sektörü olarak, 2019 yılında Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın son günü 4 Türk ihracatçısının gözaltına alınmasının şokunu atlattıklarını ve son derece güçlü olan Türkiye-Çin ilişkilerine zarar vermediğine dikkati çeken Kaya, "2019 yılının Ocak -Haziran döneminde Türkiye'den Çin'e 319 milyon dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirdik. Çin, doğal taş ihracatımızda lider pazar konumunda. Bu pozisyonunu önümüzdeki yıllarda da sürdürecek. Doğal taş ihracatçılarımızı 2020 yılında Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda yerlerini almaya davet ediyorum" diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti ve dünyanın dört bir tarafından gelen 200 binprofesyonel alıcının ziyaretçi olarak katıldığı XIAMEN Fuarı, Çin Halk Cumhuriyeti doğal taş pazarını yakından izleme ve inceleme, ürünlerini bu pazarda tanıtma, mevcut ticari bağlantılarını geliştirme, yeni bağlantılar kurma ve alıcılar ile tanışmaya yönelik ön görüşmelerde bulunma imkanı tanıması bakımından önem arz ediyor.

Uluslararası katılımcıların yüzde 26'sı Türkiye'den

Xiamen Fuarı'nın uluslararası katılımcıların yüzde 26’sını Türkiye oluştururken, katılımcıların yüzde 18’i İtalyan doğal taş ihracatçılardan oluştu. Hindistan yüzde 9, Brezilya yüzde 8, Mısır yüzde 7, Portekiz yüzde 5 ve ABD yüzde 1 ile temsil edildi.

Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na 2020 yılında katılmak isteyen doğal taş ihracatçısı firmaların Ege Maden İhracatçıları Birliği ile maden@eib.org.tr e-posta adresi ya da 0 232 488 60 00 no.lu telefon aracılığıyla iletişime geçmeleri bekleniyor.



Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 16.08.2019 07:22:00 1061 0

Tarih: 16.08.2019 07:22 Güncelleme: 16.08.2019 07:22
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 05:54:00