ASAYİŞ - Diyarbakır´ın Çınar ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, 1´i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, olayın ardından telsizden saldırıyla ilgili bilgi veren PKK´lı teröristler daha sonra birbirlerini "elinize sağlık" diyerek tebrik etti. "Özür dilenmesinin örgütün mantığına ters olduğunu ve bu durumun alt kademedeki (sözde) lider kesiminde çok sıkıntı yarattığını" telsizden ileten teröristlerin, Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne yapılan bombalı saldırının "Van´daki arkadaşlarının öldürülmesinden sonra en üst seviyeden gelen talimatla planlanarak yapıldığını, niye özür dilendiğini anlamadıklarını" söylediği belirlendi.

"ÇINAR HALKINDAN PKK´YA DESTEK YOK"

"Çınar halkının bugüne kadar örgüte hiç destek vermediğini" konuşan teröristlerin, "Bunu çoktan hak ettikleri, halka karşı yumuşama eğilimi gösterdikleri takdirde bir daha sözlerini dinletemeyecekleri, Cizre´deki direnişin Silopi´ye oranla bu kadar süre devam etmesinin en büyük nedeninin ilçe halkının kendilerinden korkmalarından kaynaklandığı" yönünde görüş bildirdikleri ortaya çıktı.

Teröristlerdeki genel inanışın, "Halk korkmaz ise devlete kucak açar" düşüncesi olduğunu ortaya koyan görüşmelerde, "Özür dilenmesinin örgütü ilerde çok yansımaları olacak büyük bir sıkıntıya soktuğu" ifadeleri tespit edildi.



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 19.01.2016 14:26:26 542 0
Tarih: 19.01.2016 14:26 Güncelleme: 19.01.2016 14:26
Haberi Sesli Oku