SARUHANLI/SARIÇAM - Saruhanlı ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilere yönelik Ceviz Yetiştiriciliği semineri düzenledi. 

Sarıçam Mahallesinde düzenlenen seminere, Ziraat Mühendisi Ali Kaçar, Süleyman Bilgin, Hilal Güçlü, Ege Üniversitesi (EÜ) bahçe bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Ünal ve çiftçiler katıldı. 

Seminerde konuşma yapan Ege Üniversitesi bahçe bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, ceviz üretimi hakkında yaptığı sunumda, cevizin insan sağlığı açısından önemli bir meyve ve besin maddesi olduğunu söyledi. 

Ceviz yetiştirmenin kolay bir ziraat uğraşı olduğunu belirten Ünal,

 ?Cevizin yetiştirmesi ve bakımı kolay. Pazarlamasında da sorun yok bu nedenle ceviz üretiminden çekinmeyin. Ayrıca ceviz ağaçları çok uzun ömürlü bir ağaç türüdür.? Dedi. 

Ünal, meyve ve ceviz ağaçlarında bakım ve Budama yöntemleri ile ilgili bilgi vererek bahçelerde uygulama yapıldı.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.11.2015 17:08:48 895 0
Tarih: 19.11.2015 17:08 Güncelleme: 19.11.2015 17:08
Haberi Sesli Oku