Çiçek açan şakayıkları koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL
Eşsiz doğası ve endemik bitki örtüsü ile dikkat çeken Spil Dağı Milli Parkı'nda yaban gülü olarak da bilinen şakayıklar çiçek açtı. Manisa lalelerinden sonra açan, 10-15 gün boyunca çiçekleri kalan ve daha sonra solan koruma altındaki şakayık bitkisini koparmanın cezası ise 244 bin 315 lira olarak belirlendi.
Yaban hayatı, endemik bitki örtüsü ve eşsiz doğası ile doğa tutkunlarının en önemli adreslerinden biri haline gelen 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı, koruma altında bulunan şakayıklarla kırmızıya büründü. Koparmanın cezasının 244 bin 315 TL olduğu şakayıklar, yaklaşık 2 hafta boyunca Spil’i renklendirmeye devam edecek. Doğa tutkunları şakayıkları görebilmek için Spil Dağı Milli Parkı’na gelirken, şakayıkların arkasında otlayan yılkı atlarıyla birlikte doyumsuz manzaralara tanıklık etmenin keyfini yaşadı.

“Bu sene çok daha fazla ve renkli açmış”
İzmir’den şakayıkları görebilmek için Spil Dağı Milli Parkı'na geldiğini kaydeden doğa tutkunu Derya Alkan, “Doğa ile buluştuğumdan beri hiçbir şey beni daha fazla mutlu edemiyor. O yüzden buralardayız. Spil’e de bu sene şakayıkları görmeye geldik. Çok daha fazla ve renkli açmış şakayıklar. Herkesi buraya şakayıkları görmeye ve zarar vermemeye davet ediyoruz. Çok fazla planımız vardı ama bir şekilde ayarlayıp buraya geldik. İyi ki buraya gelmişiz. Bu sene her senekinden çok daha güzel” şeklinde konuştu.
Bir diğer doğa tutkunu Raziye Ceyhan ise, “İzmir’den arkadaşımla birlikte geldik. Her sene bu mevsim şakayıkları görmeye geliyoruz. Kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra biraz ileride daha büyük bir tarla var, şakayık tarlası. Oraya da gideceğiz.”



2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 19.06.2023 08:48:00 0
Tarih: 19.06.2023 08:48 Güncelleme: 19.06.2023 08:48
Haberi Sesli Oku