SARUHANLI - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs salgınıyla mücadele sırasında, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde kronik hastalara idari izin kullandırılmadığına ilişkin şikayetler aldığını belirterek, “Koronavirüs vakalarının giderek artış gösterdiği bir dönemde vakaların azaltılabilmesi için koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere riayet edilmesi gerektiği ortadadır. Buna da en başta kamu kurumlarının riayet etmesi gerekir” dedi.

CHP’li Özel, yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını sürecinde, sağlık çalışanları, market ve AVM çalışanları, berberler ve garsonlar gibi madenciler de yüksek risk grubu olarak tanımlanmakta, yaygın test yapılması başta olmak üzere salgından korunmaları için ekstra önlemler alınması gerektiği düşünülmektedir. Bakanlığınızın ilgili kuruluşu olan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı olarak kronik hastalara idari izin kullandırılmadığı belirtilmektedir. İdari izin talep eden personele de amirleri ve İşletme Müdürü tarafından mobbing uygulandığı ileri sürülmektedir” dedi.

ÖNLEMLERE RİAYET EDİLMELİ

Özel, “Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı diğer işletmeler olan Tavşanlı’daki Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü ile Çanakkale Çan’daki Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde genelgeye aykırı bir uygulama olmadığı ifade edilmektedir” ifadesini kullandı” ifadesini kullandı. Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini de anımsatan Özel, “Koronavirüs vakalarının giderek artış gösterdiği bir dönemde vakaların azaltılabilmesi için koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere riayet edilmesi gerektiği ortadadır. Buna da en başta kamu kurumlarının riayet etmesi gerekir” dedi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.09.2020 15:01:00 2256 0

Tarih: 10.09.2020 15:01
Haberi Sesli Oku
19.06.2025 16:39:00