SARUHANLI - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma Davası’nın yeniden görülmeye başlanmasına ilişkin olarak, “İçeride bir yargılama yerine saray rejiminin bir ortaoyunu oynanmaktadır. Sanıklar yoktur, anneler, babalar ordadır, sanıkların avukatları pişkin pişkin gülmektedir” dedi. Özel, konuya ilişkin önemli bir iddiada bulunarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İçişleri Bakanlığı, her binanın güvenlik kameralarına erişebilmekte, bir bildiri yayınlanınca sabaha kadar çalışabilmektedir. Yargıtay’daki kararın değişmesine neden olan ve anneleri yeniden ağlatan 3 hakimin, Soma A.Ş.’nin İstanbul’da İstinye Park yakınlarındaki dev gökdelenine girip çıktıkları iddia olunur. MOBESE kameralarını ve o binalarının kameralarını geriye dönük inceleyebilecek bir babayiğit var mıdır? Yazılı açıklama yapan emekli amiralleri analarına, babalarına, kardeşlerine, kuzenlerine kadar araştıran Süleyman Soylu, o binada yeni mülk edinmiş kişileri, 1’inci, 2’nci derece akrabalıklar boyutuyla o kararı değiştirenler açısından araştırabilecek midir?” ifadesini kullandı.

“KAMUOYUNUN DUYARLILIĞI AZALDI”

CHP’li Özel, Soma Davası’nın yeniden görülmesine başlanmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile davayı takip ettiklerini belirtti. Özel, “Bu dava ilk başladığında kilometrelerce kuyruk vardı, kamuoyunun üst düzey duyarlılığı vardı. Dünya basını buradaydı. O duyguyla Soma için adaletin sağlanması inancıyla, ailelerden, mağdurlardan yana bir atmosferle başlamıştık. 22 blok dava izledik. Kamuoyunun duyarlılığının azalması, mahkeme heyetine yönelik içerideki tehdit ve baskılar, ardından mahkeme başkanının tam karardan önce değiştirilmesi, adalet arayışı noktasında ailelerin umutları tükenmeye başlamıştı. Mahkeme, taksirle karar vererek 5 sanık dışındaki sanıkları tahliye ederek, beklentinin çok altında cezalar vererek, davayı tamamladı. İstinaf bazı şeyleri değiştirdi. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, beş üyesinin oy birliğiyle ‘Olmaz öyle şey, böyle bir davada olası kast yoksa hangi davada olacak’ dedi. Milyonlarca sayfalık evrağı inceleyen 5 üye, buradaki kararı bozdular, 301 kişiyi olası kastla öldürme, 162 kişiyi olası kastla yaralama suçundan yargılamalısınız dedi” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

“BU KADAR KÖTÜCÜL BİR CESARETİN KARŞISINDA ÜRPERMEMEK ELDE DEĞİLDİR”

“O sırada üyelerden üçü değiştirilerek, bir tanesi Adalet Bakanlığı görevini de bir süre yapan Kenan İpek olmak üzere yeni bir üye yapısı oluşturuldu. Bu üç üyenin kararıyla, mahkemenin kendi kararı bozduruldu. Basit suçlardan, ufak ihmallerle bu işi halledin diye. Somalı anaların, babaların, çocukların hakkını yiyen o el, maden şehitlerinin yattıkları yerde huzurlarını kaçıran o el, adalete müdahale eden o el, bugün içeride halen faaliyette. Davanın sanıkları, Soma’nın failleri buraya gelmedi. İçeride bir yargılama yerine saray rejiminin bir ortaoyunu oynanmaktadır. Sanıklar yoktur, anneler, babalar ordadır, sanıkların avukatları pişkin pişkin gülmektedir. Soma’yı unutursak yüreğimiz kurusun diyenlerin yüreklerinin kuruduğu içeride bir kez daha tescillenmiştir. İçişleri Bakanlığı, her binanın güvenlik kameralarına erişebilmekte, bir bildiri yayınlanınca sabaha kadar çalışabilmektedir. Yargıtay’daki kararın değişmesine neden olan ve anneleri yeniden ağlatan 3 hakimin, Soma A.Ş.’nin İstanbul’da İstinye Park yakınlarındaki dev gökdelenine girip çıktıkları iddia olunur. MOBESE kameralarını ve o binalarının kameralarını geriye dönük inceleyebilecek bir babayiğit var mıdır? Yazılı açıklama yapan emekli amiralleri analarına, babalarına, kardeşlerine, kuzenlerine kadar araştıran Süleyman Soylu, o binada yeni mülk edinmiş kişileri, 1’inci, 2’nci derece akrabalıklar boyutuyla o kararı değiştirenler açısından araştırabilecek midir? Bunlar yapılmazsa bu anneler, babalar haklarını helal etmeyecek. Soma davasına müdahale edenlerin, el uzatanların, şirketten yana, ailelerin aleyhine manipülasyon yapanların elleri kırılsın. Biz bu davayı burada bırakmayız. Öyle büyük bir plan ve tertip yapılmış ki, buradaki mahkeme de bozma kararına direnmeyip uyarak bir karar verecek ve bu karar bu şekliyle kesinleşecektir. Oyun büyüktür, plan büyüktür, operasyon büyüktür, bu kadar kötücül bir cesaretin karşısında ürpermemek elde değildir. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun.”



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.04.2021 17:00:00 1497 0

Tarih: 13.04.2021 17:00
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00