POLİTİKA - CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, bölgesi Manisada çiftçiler ile bir araya gelerek sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

Başevirgen, çiftçilerin topraklarının sağlığı ve verimliliği ile ilgili endişelerinin iyice arttığını, jeotermal santrallerin neden olduğu olumsuz etkilerin giderek daha da hissedilir olduğunu söyledi.

"Jeotermal İlletinden Bölgemizi Kurtarmamız Şart!"

CHP'li vekil; "Bölgem Manisa tarımın can damarı. Bereketli Gediz Vadisi bu ülkenin en önemli tarımsal zenginliklerinden biri. Yıllardır her şekilde korunmasına yönelik verdiğimiz mücadele bugün de devam ediyor. Jeotermal santrallerin bu verimli arazilere ne kadar çok zararı olduğunu her platformda dile getirdik. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte direniş gösterdik, mecliste yaşama faaliyetlerimizin en önemli başlıklarından biri haline getirdik. Ancak yine de bu santrallerin tüm olumsuzluklarını yaşamaya devam ediyoruz" dedi.

"Doğal Yağışlara Önlem Yerini Asit Yağmurlarına Karşı Önleme Bıraktı!"

Bekir Başevirgen, Manisanın özellikle Sarıgöl, Alaşehir, Salihli bölgesinin iklimsel olarak yağış alan bir bölge olduğunu belirterek, "Çiftçilerimiz eskiden, olası dolu yağışlarına önlem olarak ürünlerini korumak adına tarlalarını kanaviçe örtülerle kaplarlardı. Şimdi ise jeotermal santrallerin havaya karışan zehirli gazları, her yağıştan sonra asit yağmuru olarak topraklarımıza düşüyor. Sadece tarlalardaki mahsülü değil, oradan da toprağa karışarak yeraltı sularımızı zehirliyor. Gediz Ovası göz göre göre ölüme, halkımız ise binbir türlü hastalık riskine terkediliyor." ifadelerini kullandı. 

"Kurtarmak Hâlâ Elimizde!"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen bölgenin hala kurtarılabilir olduğunu, jeotermal santrallerin ruhsatlandırmalarının önlenmesi ve Gediz Nehrinin ıslah çalışmalarının yapılması ile bu eşsiz vadinin yine eski verimli günlerine kavuşturulabileceğini ifade etti.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 17.08.2019 09:17:00 511 0
Tarih: 17.08.2019 09:17 Güncelleme: 17.08.2019 09:17
Haberi Sesli Oku