SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilen Referandum hakkında açıklama basın açıkla yaptı.

Başkan Sunar, ?16 Nisan 2017 de bir referandum gerçekleştirdik, Türkiye genelinde kesin olmayan Referandum sonuçlarına göre 1 milyon 300 bin gibi küçük bir rakamla yüzde 51 olarak evet oyu öne çıkmıştır. Ancak seçim sonuçlarına şaibe karışmış, YSK sonuçlar verilirken sayım işlemleri sırasında seçim yasasına aykırı olarak 2 milyonun üzerinde olan mühürsüz pusula ve zarfları geçerli oy kabul etmiş ve kararlarını açıklamışlardır. CHP gerekli itirazlarını yapmış, bu hukuksuzluğa karşı hukuk ve siyasi savaşını sonuna kadar sürdürecektir.? Dedi.
Saruhanlı´da ve Manisa´da demokrasiden yana olan herkes cevabını HAYIR oyu ile verdiğini belirten Sunar, şunları kaydetti; ?Saruhanlı´da halkımızın yüzde 59,10´u hayır demiştir. Referandum çalışmalarımız sürecinde parti rozetimizi ve bayrağımızı bırakarak, demokrasi ve parlamenter sistem için gerekli mücadelemizi yaptık. Bu meselenin memleket meselesi olduğunu anlattık. Bu süreçte CHP Örgütüme, emek harcayan, memleket meselesi diye yola çıkan tüm Saruhanlı halkına teşekkürlerimi sunuyorum.?
Sunar şöyle dedi; ?Bazı siyasilerin açıklamalarındaki gibi bizler ayrıştıran, kutuplaştıran değil, siyasi ya da etnik kökenine bakmadan kucaklayan bir partiyiz. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Bu referandumun bir parti seçimi olmadığını bazı siyasilere bir kez daha hatırlatmakta da yarar olduğunu düşünüyorum. Talihsiz bir açıklama ile partilerinin oylarının yükseldiğini söylemek en büyük gaftır.?

CHP´nin her zaman hukukun üstünlüğüne inanan ve savunan bir parti olduğunu anımsatan İlçe Başkanı Sunar, Partilerinin hukuksuzluğa karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini, Şaibelerin ortadan kaldırılması için itirazlar kabul edilip, Anayasa değişikliği ile ilgili referandumun yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.04.2017 17:11:40 527 0

Tarih: 18.04.2017 17:11
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00