SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilen Referandum hakkında açıklama basın açıkla yaptı.

Başkan Sunar, ?16 Nisan 2017 de bir referandum gerçekleştirdik, Türkiye genelinde kesin olmayan Referandum sonuçlarına göre 1 milyon 300 bin gibi küçük bir rakamla yüzde 51 olarak evet oyu öne çıkmıştır. Ancak seçim sonuçlarına şaibe karışmış, YSK sonuçlar verilirken sayım işlemleri sırasında seçim yasasına aykırı olarak 2 milyonun üzerinde olan mühürsüz pusula ve zarfları geçerli oy kabul etmiş ve kararlarını açıklamışlardır. CHP gerekli itirazlarını yapmış, bu hukuksuzluğa karşı hukuk ve siyasi savaşını sonuna kadar sürdürecektir.? Dedi.
Saruhanlı´da ve Manisa´da demokrasiden yana olan herkes cevabını HAYIR oyu ile verdiğini belirten Sunar, şunları kaydetti; ?Saruhanlı´da halkımızın yüzde 59,10´u hayır demiştir. Referandum çalışmalarımız sürecinde parti rozetimizi ve bayrağımızı bırakarak, demokrasi ve parlamenter sistem için gerekli mücadelemizi yaptık. Bu meselenin memleket meselesi olduğunu anlattık. Bu süreçte CHP Örgütüme, emek harcayan, memleket meselesi diye yola çıkan tüm Saruhanlı halkına teşekkürlerimi sunuyorum.?
Sunar şöyle dedi; ?Bazı siyasilerin açıklamalarındaki gibi bizler ayrıştıran, kutuplaştıran değil, siyasi ya da etnik kökenine bakmadan kucaklayan bir partiyiz. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Bu referandumun bir parti seçimi olmadığını bazı siyasilere bir kez daha hatırlatmakta da yarar olduğunu düşünüyorum. Talihsiz bir açıklama ile partilerinin oylarının yükseldiğini söylemek en büyük gaftır.?

CHP´nin her zaman hukukun üstünlüğüne inanan ve savunan bir parti olduğunu anımsatan İlçe Başkanı Sunar, Partilerinin hukuksuzluğa karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini, Şaibelerin ortadan kaldırılması için itirazlar kabul edilip, Anayasa değişikliği ile ilgili referandumun yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.04.2017 17:11:40 633 0
Tarih: 18.04.2017 17:11 Güncelleme: 18.04.2017 17:11
Haberi Sesli Oku