Anahtar Kelimeler: Özel Kudüs değerlendirmesi

MANİSA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu Amerika´nın büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasıyla attığı bu adım sembolik bir adım değildir. Son derece diplomatik sonuçlar doğuracak ama bölge barışını tehdit edecek ve bölgede yeniden kan akmasına, yeniden gözyaşı akmasına sebebiyet verecek bir yaklaşımdır. Bağımsız Filistin Devleti´nin tanınmasını ve oradaki insanların huzur içinde ve barış içerisinde yaşamasını savunmak yıllardır takip ettiğimiz tezimizdir" dedi. 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanlığında basın açıklaması düzenledi. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel ve Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka´nın da katıldığı toplantıda Özel, Kudüs meselesini değerlendirdi. Amerika Birleşik Devletleri´nin aldığı kararın bölgede kan ve gözyaşına neden olacağını ve Filistin halkının yanında olacaklarını söyleyen Özel, "Ortadoğu açısından, bölge barışı açısından Filistin ile İsrail arasında yaşanan gerilimler, tartışmalar yakın tarihte her zaman bölge barışı açısından bölgedeki ve Türkiye´deki dengeler açısından önemli olmuştur. Öncelikle altını çizmek gerekir ki hem Müslümanlar, hem Hristiyanlar hem de Museviler açısından son derece önemli bir inanç kentidir Kudüs. Kudüs´te bu üç semavi dinin temsilcileri açısından da bu kutsal şehirde bu kutsal mekanlarda özgürce ve barış içinde tehdit altında olmadan ibadet yapabilmek son derece önemlidir. Trump´ın seçim kampanyasında büyük bir iş adamının, bir kumarhaneler kralının Trump´a kampanyasına yaptığı büyük bir bağış karşılığında gelişmeye başladığı söylenen ama yıllardır dengede olan bir durumun bozulduğu bir süreçle karşı karşıyayız. Bugün yaşanan süreçte Trump 6 ayda bir ertelenen bir kararı Amerika Birleşik Devletleri´nin başkent olarak Kudüs´ü tanıma kararını hayata geçirmiş durumdadır. Bu Amerika´nın büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasıyla attığı bu adım sembolik bir adım değildir. Son derece diplomatik sonuçlar doğuracak ama bölge barışını tehdit edecek ve bölgede yeniden kan akmasına, yeniden gözyaşı akmasına sebebiyet verecek bir yaklaşımdır" diye konuştu.
"Filistin halkının yanındayız"
Özel, sözlerine şöyle devam etti: 
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem Mecliste diğer tüm siyasi partilerle birlikte ortaya koyduğumuz tutum hem de kendi tutumumuz Filistin halkının yanındadır. Bizim durumumuz diğer siyasi partilerden farklıdır. Biz 6. Filo´yu Türkiye´de protesto ederken, bugün iktidarda bulunanlar bizi protesto edip 6. Filo´nun ve Amerika´nın yanında yer alıyorlardı. Filistin topraklarında hayatını kaybetmiş solcu gençler yatmaktadır. Filistin davası için oraya gitmiş orada hayatını kaybetmiş Türk vatandaşları vardır. Bizim evlatlarımız yatmaktadır. Filistin davasında her zaman olduğu gibi Filistin halkının yanında yer almak boynumuzun borcudur. Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözümü savunmak ve Filistin ile İsrail arasındaki tartışmada bağımsız Filistin Devleti´nin tanınmasını ve oradaki insanların huzur içinde ve barış içerisinde yaşamasını savunmak yıllardır takip ettiğimiz tezimizdir. Bu tezimizin arkasındayız" diye konuştu.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 9.12.2017 08:26:52 526 0

Tarih: 09.12.2017 08:26
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00