SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

İlçe Başkanı Sunar, yayınladığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 17 Aralık 2013 günü başlayan aralarında iş adamları, bürokratlar, banka müdürleri, çeşitli düzeyde kamu görevlileri ve 61.Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin kabine üyesi 4 bakan ile 3 bakan çocuğunun olduğu kişiler hakkında rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık suçlarını işledikleri iddiası ile yürütülen soruşturmanın yıldönümüdür. Aslında her şey ortadadır. Halkbank Genel Müdürünün evinde, kaynağı belli olmayan ayakkabı kutuları içinde 4.5 milyon dolar ortaya çıkmıştır. Bakan çocuklarının yatak odalarında ki çelik kasaları, Para sayma makineleri, elbise torbalarındaki paraları, 700 bin liralık kol saatleri, müteahhitlerden toplanan havuz paraları hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. 20 Milyonun üzerinde yoksul yurttaşımızın yaşadığı, asgari ücretin ortalama bin lira civarında olduğu ülkemizde bu soruşturma kapsamında sözü edilen paralar inanılmazdır. Çok acıdır ki AKP çok küçük bir zümreyi ve yandaşlarını zengin etmiş, Halkımızın büyük bölümünü fakirleştirerek, bir torba kömüre muhtaç hale getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 17 Aralığı unutturmak, bu ihtişamlı yaşamı örtmek adına Amerikan'ın keşfinden, Osmanlıca eğitim gibi anlamsız konulardan bahsederek kafa karıştırmaya devam etmektedir.

Maalesef ortadaki açık delillerle ve suçüstü yapılan konuşma ve görüntülere rağmen yoğun aklama kampanyası ile devam ettirilen bir sürece tanıklık ettik. Mahkemelerde baskıyla aklanmaya çalışılan bu kişiler, kamu vicdanında hala yargılanmaktadır. Yargılama şimdilik duyarlık vatandaşlarımızın vicdanlarında yapılmaktadır. Tüm kamuoyu eli karaya bulaşanlardan mutlaka hesap sorulacağına inanmaktadır.”

Bir yolsuzluk ve rüşvet olayı ortaya çıktığında bütün dünyada halkın vicdanını dinleyen siyasiler sorumluları bulup cezalandırmak için çaba sarf ettiğini ifade eden Sunar,   Ancak bizim ülkemizde darbe edebiyatı, mağdur edebiyatıyla olayların üstünü örtmek istediler. Önce paniklediler, sonra çete var dediler. Yüzlerce bürokrat, savcının, binlerce polisin görev yerini değiştirdiler. Olaylarda önceden haberimiz olsun diye adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. HSYK yapısını değiştirerek tüm yetkilerini Adalet Bakanına dolayısıyla Başbakana bağladılar. Yani hesap soracakları yerde hukuk ilkelerinin dışına çıkarak yolsuzluk ve rüşvet olayını ortaya çıkaranları cezalandırma politikasına giriştiler, Fakat yolsuzluklardan dolayı yoksulluğa mahkûm edilen halkımız bunları unutmamalıdır.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak partilerinin 17-25 Aralık tarihleri arasının yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olması için, kanun teklifi verdiğini, bu haftayı unutturmayacaklarını anımsatan Sunar, 17 – 25 Aralık haftasının ‘ Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' olarak ilan edilmesi gerektiğine de inandığını söyledi.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 23.12.2014 14:57:35 1672 0

Tarih: 23.12.2014 14:57

Haberi Sesli Oku