SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye’nin en büyük ve en verimli tarım havzalarından olan Gediz Ovasına can veren Gediz Nehrinin şu an adeta bir atık su kanalı gibi aktığını belirterek “Gediz Nehrinden pis kokular yükseliyor” dedi.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, ilçe başkanı Halil Burhan ve ilçe yöneticileri ile birlikte Gediz Nehri'nde yerinde incelemelerde bulunan Başevirgen, “Sıcaklıkların artması ile birlikte sular çekiliyor ve nehir dibindeki balçık açığa çıkıyor. Etrafa çok ağır bir koku yayılıyor. Haliyle bölge halkı bu durumdan çok şikayetçi.” dedi.

Gediz Nehrinin temizlenmesi ve ıslahı için defalarca soru önergesi verdiğini ancak hiç birine yanıt alamadığını belirten Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Gediz Nehri ülkemizin en değerli doğal kaynaklarındandır ve ekolojik denge için oldukça önemlidir. Bir tarım şehri olan Manisa’nın can damarıdır. Tarımsal sulamada Gediz Nehrinin önemi çok büyük. Gediz'e Kum ve Nif Çayı olmak üzere yan dereler, sanayi ve belediyelerin olduğu her yerden kirlilik akıyor.” ifadelerini kullandı.

"Bu Kirliliğin Bedelini Ağır Öderiz!"

Manisa’daki tarımsal arazilerin sulanmasında büyük ölçüde Gediz Nehrinin kullanıldığını belirten Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, OSB’lerdeki ve dışındaki sanayi tesislerinin, Jeotermal Enerji Santrallerinin, nehir kıyısına kurulmuş kesimhanelerin bütün atıklarını Gediz nehrine boşalttıklarını belirterek yıllar önce içilebilir kalitede olan suyun artık sulamada bile kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Özellikle toprağa karışan ağır metallerin tarımsal ürünlerin verim ve kalitesini düşürdüğünü belirten Bekir Başevirgen, bereketli Gediz Ovasının göz göre göre ölüme terk edildiğini söyledi ve “Bu kirliliği görmezden gelmeye devam edersek bedelini çok ağır öderiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na bir kez daha seslenerek, Gediz Nehrindeki bu kirliliğe bir an önce son verecek çalışmaları yapmalarını ivedilikle talep ediyoruz.” dedi.



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 21.05.2020 08:10:00 927 0

Tarih: 21.05.2020 08:10 Güncelleme: 21.05.2020 08:10
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00