SARUHANLI/TAŞDİBİ - 2017-2018 kuru üzüm sezonunun ilk hasadını Saruhanlı ilçesine bağlı Taşdibi Mahallesinden Ahmet Karabacak yaptı. Karabacak´ın kuru üzümü Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergün Türek tarafından başlatılan açık arttırma usulüyle alıcı buldu. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, ilk hasadı 150 lira bedelle satın aldı. Açık arttırmanın ardından protokol üyeleri üzüm hasadının başında hatıra fotoğrafı çektirdi.


2017-2018 kuru üzüm sezonunun açılışı Manisa Ticaret Borsası´nda gerçekleştirildi. Sezonun ilk kuru üzümünün sergilendiği ve açık arttırma usulü ile alıcısını bulduğu programda, üzüm üreticileri için iyi dilek ve temenniler dile getirildi.

Manisa Ticaret Borsası, 2017-2018 kuru üzüm sezonunun açılışını düzenlediği törenle gerçekleştirdi. Manisa Ticaret Borsası´ndaki programa Manisa Milletvekilleri, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün´ü temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, esnaf odaları birlik başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, tüccar ve üreticiler katıldı.

İhracat Rakamlarından Bahsetti

2017-2018 kuru üzüm sezonunun açılış programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Ardından Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap konuşma yaptı. Türkiye´de 1 milyon dekarın üzerinde bağ alanında çekirdeksiz üzüm yetiştirildiğini bunun 800 bin dekarının Manisa´da olduğunu belirten Özkasap, ?Ülkemize her yıl ortalama 500 milyon dolara yakın gelir kazandıran, üretiminin %90´dan fazlasının, ihracatının ise %85´ten fazlasının Manisa´da gerçekleştirildiği bu Milli Gelir kaynağının alt yapısında, Manisalı Üreticilerimizin, Tüccarlarımızın, İhracatçı İşletmelerimizin ve İlgili Kurumlarımızın yoğun emek ve ortak çabaları yer alıyor? diye konuştu.

Üzüm, Hak Ettiği Değeri Bulmalı

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap´ın konuşmasının ardından Manisa Milletvekilleri ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´de konuşma yaptı. Manisa Valisi Güvençer, üreticinin göz bebeği olan üzümün, hak ettiği değeri bulması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

İlk Hasat 150 Liradan Alıcı Buldu

 



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 16.08.2017 17:17:17 775 0

Tarih: 16.08.2017 17:17
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00