MANİSA - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 5996 sayılı ?Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu? gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İl ve İlçe Müdürlüğü Gıda denetim ekiplerince, içinde bulunduğumuz ramazan ayı münasebetiyle ve yaklaşan ramazan bayramı öncesi denetimler artırıldı.

İl genelinde gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi; ?Normalde rutin olarak yaptığımız denetimlerimizi ramazan ayında olmamız sebebiyle ve ramazan bayramı öncesinde halkımızın sağlığı açısından sıklaştırdık. İl ve İlçe Müdürlüklerimizin öncülüğünde, farklı işletmelerde un ve unlu mamuller, kasaplar, süt ve süt ürünleri, şarküteri ve marketlerde denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor, ramazan paketlerinin kontrollerini gerçekleştiriyoruz? dedi

Konu gıda olunca sorumluluk alanlarının çok kapsamlı olduğunu belirten Hasan Çebi; ?Her türlü un ve unlu mamullerinin üretim yerleri, imalathaneler ve bunların satışlarının yapıldığı yerler sorumluluğumuz altındadır. Halkın en fazla tükettiği maddeler arasında ilk sıralarda yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathanelerde kontrollerimiz daha yoğun bir şekilde sürüyor. Bizim için her şeyden önemli olan gıdada hijyendir. Halkın sağlığını riske sokarak üretim yapan işletmelere kesinlikle müsamahamız yoktur. İl Müdürlüğü olarak temel amacımız, çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzını sağlamaktır.

Bu denetimlerde, 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikleri gereği, işletmelerin uyması gereken asgari teknik ve hijyenik koşullar, personel hijyenine ait gereklilikler, etiketleme yönetmeliği kapsamında etiket bilgilerinin uygunluğu ve doğruluğu, ürünlerin saklama ve servis koşullarının kontrolleri yapılarak çok geniş, kapsamlı bir denetim gerçekleştirilmektedir. Denetim esnasında kanun ve ilgili yönetmelikler ile belirlenmiş olan kurallara uymayan işletmelere, ihlal edilen kuralların türüne göre, düzeltilmesi için ek süre, faaliyetten men, ürünlerin toplatılması, idari para cezası ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusu yaptırımlarından bir ya da birkaçı uygulanmaktadır? dedi.

174 Alo Gıda Hattına da dikkat çeken Çebi; ?En büyük denetçi tüketicilerimizin kendileridir. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında İl-İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurarak veya Alo174 Gıda Hattını arayarak görüşlerini dile getirsinler. 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için bu hattımız açık bulunmaktadır. İl Müdürlüğümüz,  mevzuatların dışında hareket edenlerle mücadele amacı ile denetimlerini etkin ve sürekli bir şekilde yürütmeye devam edecektir. Vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyor, ramazan bayramlarını kutluyorum? diyerek sözlerine son verdi.        



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 20.06.2016 13:00:31 504 0

Tarih: 20.06.2016 13:00 Güncelleme: 20.06.2016 13:00
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00