Manisa`da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, 1 kişinin hayatını kaybettiği keskin virajı protesto için toplandı.

Manisa`da, 11 Kasım günü CBÜ Muradiye kampusü yolunda meydana gelen kazada Seher Dayı (18) adlı öğrenci hayatını kaybetmiş 15 öğrenci yaralanmıştı.

CBÜ öğrencileri kazanın meydana geldiği virajı protesto için toplanarak aracın devrildiği bariyerlere "Ulaşım Sistemi Denetlensin", "İnsan Hayatına Değer Ver", "Güvenli Ulaşım İstiyoruz", "Öğrenci 2 lira Değildir" yazılı dövizler astı. Dövizlerin asılmasının ardından öğrenciler CBÜ Muradiye Kampusü önünde toplandı.

Yaklaşık bin öğrencinin bulunduğu grupta, geçen gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden Seher Dayı`nın annesi Ayşe Dayı, ablası Bahar Dayı ve akrabaları da vardı.

Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen Ayşe Dayı ve Bahar Dayı, basın açıklamasına kadar öğrencilerin arasında oturarak bekledi. Grup adına basın açıklamasını CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç gerçekleştirdi.

Genç, yaptığı basın açıklamasında, "Yıllardır ulaşım sorunu olan Muradiye kampusü bu gün bizlere bu acıyı yaşatmıştır. Kooperatifin öğrencilere yaşattığı sıkıntılar halen daha giderilememiştir. Maalesef eğitimsiz, bilgisiz ve sorumsuz şoförlerin kullandığı dolmuşlara öğrenciler mecbur bırakılmıştır" dedi.

Kavşakla ilgili sorunların nedeninin siyasiler ve idarecilere bağlı olduğunu savunan Genç, şöyle konuştu: "150-200 oy için bunca yıldır çözüm üretmeyen idareciler, siyasetçiler acaba bu gün bu kazadan ve bu can kaybından sonra vicdanları sızlamış mıdır merak ediyoruz. Üç yılı aşkın bir süredir bu sıkıntılar, ihmalkarlıklar devam ederken verdiğimiz mücadelede amacımız öğrenci arkadaşlarımızın güvenli konforlu ve ucuz ulaşım imkanı sağlanmasıydı. Geçen süreçte görülüyor ki bu endişelerimizin haklı olduğu, maalesef bu üzücü kazayla ortaya çıkmıştır."

Genç, viyadüğün mühendislik hatası olduğunu savunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Nerede görülmüştür ki bir köprülü kavşak yapılacak ve 90 derece keskin bir viraja sahip olacak ve tabi bir Türkiye klasiği hiçbir uyarı levhası olmayacak. Daha hava güzelken bile bu tür kazalar meydana geliyor. Yağışlı havalarda meydana gelebilecek kazaları hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur. Bu kadar düzensiz ve projesiz yapılan bir kavşak ile aşırı hız yapan şoför kaza meydana getirmiş ve 18 yaşında bir kardeşimiz hayatını kaybetmiştir."

"BENİM KIZIM ÇOK DEĞERLİYDİ"

Genç, yaptığı açıklamanın ardından Seher Dayı için Fatiha Suresi`nin okunması için arkadaşlarına seslendi. Seher Dayı`nın annesi ve ablasının yanına giden Genç, "Sizin burada bin evladınız var. Hepimiz sizin yanınızdayız" diyerek teselli etmeye çalıştı. Anne Ayşe Dayı ise şunları söyledi: "Benim evladım çok değerliydi. Allah benim bir evladımı aldı yerine bin evlat bıraktı bu acıyı hep birlikte yaşayalım diye."

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.



Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 14.11.2013 16:13:56 595 0

Tarih: 14.11.2013 16:13 Güncelleme: 14.11.2013 16:13
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 15:02:00