Anahtar Kelimeler: 0

CBÜ’DE 37 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

 

MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nde Rektör Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli'nin göreve başlamasının ardından, beş olan fakülte sayısı 10'a yükseldi.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nde Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin göreve başlamasının ardından, beş olan fakülte sayısı 10'a yükseldi. Pakdemirli'nin iki yıllık görev süresinde 29 bin olan öğrenci sayısı da 37 bine çıktı. Hedef, 50 bin öğrenciye ulaşmak.

 

Rektör Pakdemirli, 1992'de kurulan üniversitenin, bu yıl 20. yılını kutladığını söyledi. Yeni açılan fakültelerin Teknoloji, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, İlahiyat, İşletme ve Diş Hekimliği olduğunu aktaran Pakdemirli, buralara öğrenci almaya başladıklarını kaydetti. Yabancı Diller'i, rektörlüğe bağlı bir bölümken Yabancı Dil Yüksekokulu haline getirerek daha da güçlendirdiklerini belirten Pakdemirli, anadili İngilizce olan eleman takviyesi yaptıklarını söyledi. Şu anda burada bine yakın öğrenci bulunduğunu ve hepsinin İngilizce eğitimi aldığını kaydetti.

 

Üniversitede açılan yeni programlar da olduğunu dile getiren Prof. Dr. Pakdemirli, 2011 yılında Kamu Yönetimi ve Mühendislik, Meslek Yüksekokulu gibi çok rağbet gören bölümleri açtıklarını ifade etti. Bu yıl başladıkları programlardan bahseden Pakdemirli, şunları söyledi: "Bilgisayar Mühendisliği, önemli bir bölümümüz. Yüzde 100 İngilizce olarak başladı. Sanat Tarihi Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi'nde açıldı. Salihli'de Özel Koruma ve Güvenlik Programı var. Dışarıda çok kısa bir özel güvenlik ve koruma kursundan sonra sertifika veriliyor. Bizse iki yıllık eğitimle vereceğiz. Özel güvenlikçilerin daha iyi eğitim almasını, diplomalı olarak piyasaya çıkmasını ümit ediyoruz. Genellikle piyasada tercih edilen ve rağbet gören bölümleri açmaya gayret ediyoruz."

 

CBÜ'de öğrenci sayısında önemli bir artış olduğunu da değinen Rektör Pakdemirli, "2010 yılında 29 bin öğrenciyle devraldığımız üniversitede 2011 yılında 33 bin, 2012'de ise 37 bin öğrenciye ulaştık. İki yılın her birinde, istikrarlı olarak 4 bin öğrenci artışı oldu. Hedefimiz 50 bine ulaşmak. Öğrenci sayımızı sanal olarak kontenjanları zorlayarak değil, bölüm ve program çeşitliliğiyle artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

 

CBÜ'nün akademik başarılara büyük önem verdiğini ve ön plana çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Mehmet Pakdemirli, "Üniversite kadroları atamalarla güçlendirildi. Son iki yılda 60 profesör ataması yapıldı. Toplamda iki yıl içinde 556 akademik kadro atandı. Şu anda bin 300'ün üzerinde akademik personelimiz var. Bunların yaklaşık 600 kadarı öğretim üyesi. Üniversitemiz bir taraftan öğrenci sayısı olarak daha iyiye giderken bir taraftan da kaliteye önem veriyor. Eğitim kalitesinin artırılması, en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Bu amaçla bütün birimleri gezerek yerinde inceleme yapıyoruz. Eğitimde akreditasyona da çok önem veriyoruz." dedi.

 

İlk defa bu sene uzaktan eğitime başladıklarını kaydeden Rektör Pakdemirli, şu bilgileri verdi: "Mali Yüksek Lisans ve Bilgisayar Önlisans programlarında uzaktan eğitime öğrenci alındı. Burada da öğrenci sayısını artırmayı ve çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Eğitimi yaşam boyu devam edecek bir süreç olarak görüyorsak, bunu sağlamanın yolu imkanı olmayanlar, üniversiteye gelecek zaman ayıramayanlar için uzaktan eğitimdir. Şu anda 44 ülkeden 290 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bir taraftan da yabancı öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz. Hedefimiz 3 bin civarında yabancı öğrenciyi üniversitemize çekebilmek. Bunun için tanıtım faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Üniversitemizin misyonlarımızdan biri de hem Manisa'ya hem ülkemize hizmet etmek. Teknopark müracaatımız Bakanlar Kurulu'ndan geçti, Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyoruz. Hemen arkasından Teknopark AŞ'yi kurup faaliyete başlayacağız. Bu amaçla kampüsümüzde 110 dönümlük bir arazi ayrılmış durumda. Üniversitemizde yeni yatırımlar da devam ediyor."

 

Haber Merkezi



Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 31.10.2012 17:22:26 531 0

Tarih: 31.10.2012 17:22 Güncelleme: 31.10.2012 17:22
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00