Tarih: 06.04.2020 17:06

Çaltepe’nin 40 Yıllık Hayali Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Çaltepe Mahallesinde kapsamlı bir çalışmaya imza atarak, 40 senedir içme suyu kaynak başında yapılamayan bakım onarım çalışmasını yaptı. Mahalle Muhtarı Süleyman Çoban da, BüyükşehirBelediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, tertemiz içme suyuna kavuştuklarını söyledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı’nın Çaltepe Mahallesinde kapsamlı bir çalışmaya hayat verdi. Mahallede ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Yol Şube ekipleri tarafından kaynak başına giden 2 kilometrelik yol açıldı. Sonrasındakaynak başındaki mesaisine başlayan İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler tarafından kaynak başlarının bakımı yapıldı. Ardından 120 metre uzunluğunda kaynak başı iyileştirmesi ve 5 kilometre hat bakım onarım çalışmasına imza atıldı. 40 yıl sonrakaynak başında kapsamlı bir temizlik çalışmasının yapılmasının ardından içme suyu deposuna suyun sağlıklı bir şekilde ulaşması sağlandı.

“Olmazsa olmazlarımızdan biri yapıldı”

Mahalle Muhtarı Süleyman Çoban, “Çaltepe Mahallemizin doğal kaynak suyunun başındayız. En son yapılan bakım onarım çalışması 1977 yılında olmuş. Ondan sonra ara sıra ufak tefek tamiratlar yapılmış. Buranın yapılması bizlerenasip oldu. Hayalimiz gerçekleşti. Çok güzel oldu. Olmazsa olmazlarımızdan biri yapıldı. Önce kaynak başına giden yolumuz açıldı. Daha sonra baştan sona güzel bir çalışma hayata geçirildi. Allah razı olsun. Çaltepe’de şu anda su durumumuz çok güzel, tertemiziçme suyuna kavuştuk. Çalışma yapılmadan önce su sapsarı akıyordu. Sayın Cengiz Ergün Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bize böyle bir imkan sağladığı için kendisinden Allah razı olsun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —