YAŞAM - Edenred´in 15 ülkede IPSOS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği ?Çalışan Memnuniyeti ve Motivasyonu? araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor! Araştırmaya göre; Türkiye´de çalışanların iş hayatlarında en çok endişelendiği konu maaşları?

Türkiye´de 500.000´den fazla çalışanın kullandığı Ticket Restaurant Yemek Kartı, Ticket Business Fuel Akartakıt Kartı, Ticket Compliments Hediye Çeki gibi çözümler sunan Edenred´in katkılarıyla düzenlenen araştırma, 15 ülkede, 14 bin çalışanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye´den de 800´ü aşkın çalışanın katıldığı araştırmaya göre; Türkiye´de çalışanların çalışma yaşamlarıyla ilgili hala en çok endişelendiği konu maaşları! Geçtiğimiz yıl aynı soruya yanıt verenlerin % 49´u maaşıyla ilgili sıkıntı yaşadığını söylerken bu yıl bu oran % 44´e düştü. Türk çalışanların profesyonel hayatları için endişelendiği konularda ikinci sırada işsizlik yer alırken (% 33), çalışma saatleri (%23) üçüncü sırayı aldı. Maaşından memnun olmadığını belirtenler arsında ağırlık 45 yaş üstü çalışanlara ait.

Türkiyedeki çalışanlarla kıyaslandığında, araştırmaya katılan 15 ülkede de durum farklı değil. Aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin de yer aldığı 15 ülkenin çalışanlarının da iş yaşamındaki temel sıkıntısı maaşları (% 42).

Araştırmada bir diğer dikkat çeken sonuç ise satın alma gücü değerlendirmesi. Buna göre, çalışanlar arasında yaş yükseldikçe memnuniyet oranı da düşüyor. Türkiye´de 30 yaş altı çalışanların yarısından fazlası satın alma gücünden memnunken, 45 yaş üstü çalışanların % 66´sı satın alma gücünden memnun olmadığını beyan etti.

Çalışanlar işverenden en çok ulaşım ve yemek hizmeti bekliyor

 

Araştırmada sorulan ?İşvereninizden en çok hangi hizmeti bekliyorsunuz?? sorusuna çalışanlar, en çok ulaşım ve öğle yemeğine dair çözümler bekledikleri cevabını verdi. Ulaşım giderlerinin karşılanması veya servis hizmeti bekleyenlerin oranı %64´e yakın bir oranla ilk sırada yer alırken, işverenden yemek hizmeti bekleyenlerin oranı da % 61 ile ikinci sırada yer alıyor. Bu hizmetleri % 50 ile çocuk bakımı ve %35 ile kültürel aktiviteler takip etti.

 

 

Edenred Hakkında:

Ön ödemeli hizmet kartları ve kuponlarında dünya lideri Edenred (www.ticket.com.tr), yaşam kalitesini yükselten ve kurumların performansını arttıran çözümler sunmaktadır. 42 ülkede 6.300´ü aşkın çalışanı, özel ve kamu sektöründe yer alan 660.000 müşterisi, 41 milyon kullanıcısı ve 1,4 milyon üye kuruluşu ile Edenred bir dünya markasıdır.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 26.09.2016 11:56:44 714 0
Tarih: 26.09.2016 11:56 Güncelleme: 26.09.2016 11:56
Haberi Sesli Oku