SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde Fatih Köprülü Kavşağı altından başlayıp, eski garaja kadar devam eden yaklaşık 1 buçuk kilometrelik güzergahı kapsayacak olan alanda peyzaj çalışmalarına başladı. Düzenlemenin gerçekleştiği yol üzerinde otomatik damlama sulama sistemine geçilirken; Mimar Sinan Bulvarı lavanta, sarı papatya, alev çalısı gibi bitkilerle bezenmeye başladı.

         İl genelinde hayata geçirdiği yeşil alan projeleri ile adından söz ettiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarında da önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapımı sürdürülen peyzaj projesi ile Mimar Sinan Bulvarı'nda geçtiğimiz yıllarda yapılan tankerle sulama sistemi ortadan kalktı. Fatih Köprülü Kavşağı altında başlayan peyzaj çalışmaları, Eski Garaja kadar devam edecek. Bir buçuk kilometrelik yol güzergahını kapsayan peyzaj çalışmaları dekoratif taş, bitki, cüruf, bitki olacak şekilde planlandı. Mimar Sinan Bulvarı lavanta, sarı papatya ve alev çalısı bitkileri ile bezenerek, yeni görünümüne kavuştu.

Proje İki Ayrı Amaca Hizmet Ediyor

         Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde gerçekleşen proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Projedeki otomatik sulama sisteminin, ilk olarak alandaki tankerle sulama sistemini ortadan kaldırdığı ve böylelikle zaman zaman sulama esnasında oluşan trafiğin önüne geçilmesinin hedeflendiği bildirildi. Projenin ikinci hedefinin ise ilkbaharın son günlerine gelinirken oluşturulan yeni görüntü ile Manisalılara görsel bir güzellik sunulmak istendiği aktarıldı. 



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 21.04.2020 10:58:00 1072 0
Tarih: 21.04.2020 10:58 Güncelleme: 21.04.2020 10:58
Haberi Sesli Oku