Anahtar Kelimeler: Büyükşehirden köprü daha

TRGUTLU - Turgutlu ilçesi Çatalköprü Mahallesinde trafik sıkışıklığı yaşanan ve dur geç olarak adlandırılan köprüde, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları başlatıldı. Yapım imalatlarının sürdüğü projenin Mart ayının ilk haftası içerisinde tamamlanması bekleniyor. 
İl genelinde yaşanan trafik problemlerine çözüm oluşturmak için projeler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu´da Çatalköprü Mahallesinde dur geç köprüsünün yerine 46 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip olacak yeni köprünün yapımına başladı. Devam eden çalışmaları Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay, Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar ve bölge sakinleri inceledi. Müteahhit firma yetkilileri ve proje kontrolörleri inceleme yapan heyete bilgiler verdi.
Yol Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay, Çatalköprü Mahallesinde yıkımı gerçekleştirilen köprünün 3, 90 metre genişliğinde olduğunu ve yaya geçişi olmadığını söyledi. Yeni köprüde emniyetli yaya geçişinin de sağlanacağını belirten Kuruçay, Çatalköprü, Kayrak, Gökgedik, Çepnibektaş, Bozkır ve güzergahtaki mahallelerin bu köprüyü kullanacaklarını dile getirdi.
Çatalköprü Mahallesinde yürütülen köprü yapım çalışmaları hakkında fikirlerini aktaran Kayrak Mahallesi sakini Ali Kırbaş, ?Yıllardır köprümüz sıkıntılıydı. İki araç yan yana geçemiyordu. Köprüye girişte sorunlar yaşıyordu. Çalışmalar başladı. Oldukça memnunuz. Dağmarmara mahalleleri ve Ödemiş ilçesine gidecek vatandaşlar bu güzergahı kullanıyor. İnşallah bundan sonra rahat bir nefes alacağız. Emeği geçen yetkililere, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e teşekkür ediyorum? diye konuştu.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 14.02.2017 16:42:33 647 0
Tarih: 14.02.2017 16:42 Güncelleme: 14.02.2017 16:42
Haberi Sesli Oku