KÖPRÜBAŞI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında il genelinde dağıtacağı 72 bin 700 zeytin fidanı dağıtımına başladı. Bu kapsamda Kulalı üreticilere 1530; Köprübaşılı üreticilere de 8190 adet zeytin fidanı teslim edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde kırsala yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, zeytin fidanı dağıtımının ardından ceviz, badem, incir, Trabzon Hurması, ayva, kestane ve aronya fidanları olmak üzere yıl sonuna kadar toplam 150.000 fidan dağıtımı gerçekleştireceklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın gelişmesi, üreticilerin daha fazla gelir elde etmesi amacıyla yürüttüğü sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında il genelinde dağıtacağı 72 bin 700 fidanın dağıtımına başladı. Kula ilçesinde yapılan ilk dağıtım törenin ardından Köprübaşı ilçesindeki üreticilere de zeytin fidanları teslim edildi. Törene Köprübaşı Kaymakamı Görkem Nalçacı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Köprübaşı Belediye Başkanvekili Recep Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı İsa Taşer, MHP İlçe Başkanı Hamza Aydın, Köprübaşı Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Dal, Köprübaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alptekin Sağıroğlu, Köprübaşı Muhtarlık İşleri Sorumlusu Enver Çetin ve üreticiler katıldı.

Yıl Sonuna Kadar 150 Bin Fidan

Köprübaşı ilçesinde düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu destekler ve projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daire Başkanı Usta, il genelinde tohum desteği, zeytin üreticileri için zeytin kasası dağıtımı, üzüm üreticileri için üzüm sepeti dağıtımı, hububat üreticileri için gübre ve tohum desteğinin yapıldığını hatırlatarak, 2022 yılı için ayrılan 70 milyon liralık bütçenin kullanıldıklarını ve yeni yatırımların devam edeceğini söyledi. Usta, 2022 yılı bitmeden 72 bin 700 zeytin fidanını üreticilerle buluşturacaklarını belirterek, fidanların dağıtımının devam edeceğini söyledi. Usta, zeytin fidanlarının dağıtımının ardından ceviz, badem, incir, Trabzon Hurması, ayva, kestane ve aronya fidanları olmak üzere yıl sonuna kadar toplam 150.000 fidan dağıtımı gerçekleştireceklerini ifade etti. 2023 yılı itibariyle damızlık koç dağıtımının yapılacağını da sözlerine ekleyen Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Kaymakamdan Büyükşehir’e Teşekkür

Köprübaşı Kaymakamı Görkem Nalçacı ise yaptığı konuşmasında, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya yaptığı desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından zeytin fidanları üreticilere teslim edildi. Zeytin fidanlarını teslim alan üreticiler, fidanları araçlarına yükleyerek dikim için hazırlıklarına başladı.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 25.11.2022 08:23:00 866 0

Tarih: 25.11.2022 08:23 Güncelleme: 25.11.2022 08:23
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00