Anahtar Kelimeler: 0

Büyükşehir Yasasına İptal İstemi…

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

 

ANKARA - CHP, Büyükşehir Yasası'nın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için yüksek mahkemeye başvurdu.

 

Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, beraberindeki Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile CHP adına yüksek mahkemeye başvuruda bulunduktan sonra, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Öztürk, 6360 sayılı yasa ile 13 ilde büyükşehir belediyesi ve 26 ilde ilçe kurulmasının öngörüldüğünü belirtti.

 

CHP olarak yeni büyükşehirler kurulmasına bir itirazlarının olmadığını vurgulayan Öztürk, ''Ancak, kanunun içerisinde bazı maddeler, Anayasa'ya aykırıdır. Bu nedenle, 121 CHP milletvekili olarak bu kanunun bazı maddelerinin iptal edilmesi istemiyle dava açtık'' dedi.

 

İktidar partisinin, ''iktidarını uzatmak ve her ne pahasına olursa olsun bazı belediyeleri almak için ya seçim sistemini değiştirdiğini ya da yargıyı kullanarak belediyeleri itibarsızlaştırmaya'' çalıştığını ileri süren Öztürk, ''AKP, halkın vermediği belediyeleri ya yargı yoluyla ele almakta ya da parlamentodaki çoğunluğuna dayanarak, bir gece yarısı yasalar yaparak, o belediyelerde hakimiyet kurmak istemektedir'' iddiasında bulundu.

 

Öztürk, bu nedenle, Şişli'de, Yenimahalle'de ve Hatay'da sınırların değiştirildiğini savunarak, ''İşte bizim itirazımızın temel noktalarından birisi de bu sınırların değiştirilmesine yönelik düzenlemedir. Bu tür düzenlemeler geçmişte yapıldı ama o iktidarlar iktidarlarının ecellerini uzatamadılar. Şimdi aynısını AKP yapıyor. Ne yaparsa yapsın, bu belediyeleri alamayacak'' diye konuştu.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

Kira borcu olan kiracılar için ‘kesin tahliye’ maddesi meclisten döndü

Başkan Özalper yeni yönetimiyle basının sorularını yanıtladı

Manisa’da 27 yıl hapisle aranan dolandırıcı sahte kimlikle yakalandı

Saruhanlı MEB’den Resfebe Yarışması Ödül Töreni Gerçek

Turgutlu'da hemzemin geçitte kaza: Kamyonetin kasası koptu

Polis memuru kalbine yenik düştü

TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu'da toplandı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Trenin çarptığı kamyonet ikiye bölündü: 1 yaralı

Trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı

Başkan Dutlulu: “Manisa’nın Geleceğini Ortak Akılla İnşa Edeceğiz”

Yunusemre Halk Eğitimi Korosu’ndan “Sarı Zeybek” Konseri

Başkan Ekrem Cıllı’dan Bakan Murat Kurum’a Ziyaret

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Karayolunda kaza: 1 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
31.01.2013 17:28:02 477 0
Tarih: 31.01.2013 17:28 Güncelleme: 31.01.2013 17:28
Haberi Sesli Oku