MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı´nda Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali yılı denetim ve faaliyet raporları okundu ve oylandı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin gelir bütçesi yüzde 101,9 olarak gerçekleşirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?Bütçemizi ne kadar doğru yaptığımızı bu rakamlar da gösteriyor? dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında, Kültür Merkezi Meclis Salonu´nda gerçekleştirildi. Meclis gündem maddeleri arasında denetim komisyonu raporunun okunması da vardı. Denetim Komisyonu Başkanı İsmail Parmaksız, Manisa Büyükşehir Belediyesinin bütçe gerçekleşme oranın yüzde 101,93; MASKİ Genel Müdürlüğü bütçe gerçekleşme oranının da yüzde 95 bütçe gerçekleşmesi sağladığını söyledi. Parmaksız, komisyonun çalışmaları sırasında kendilerine destek olan daire başkanlıkları ve personellerine de teşekkür etti.

?Yine birinci olacağız?

Denetim Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015 mali yılında bütçe gerçekleşmesi açısından 30 büyükşehir belediyesi arasında birinci seçildiklerini hatırlattı. Başkan Ergün, ?2015 bütçe performans kriterlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi 30 büyükşehir arasından birinci oldu. Gelirde yüzde 101,9; giderde de 103,9 gerçekleşme var. Sadece 50 milyon TL Fen İşleri bütçesini arttırmış. Sağlık İşlerinde 9 milyonluk artış var. Üçüncü artış da ulaşım hizmetlerinde olmuş. Sadece bu 3 kalem aşağı yukarı 90 milyon fark olarak ortadadır. 2016 hedefimiz de yine 30 büyükşehir içinden yine birinciliği bırakmayacağız diye düşünüyorum. Demek ki bütçenin ne kadar doğru yapıldığını bu rakamlar da net bir şekilde gösteriyor? dedi.

Faaliyet Raporu Geçti

Mecliste Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Bu maddede mevzuat gereği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, koltuğunu Meclis 1. Başkanvekili Zülfikar Gürcan´a devretti. Meclis grup başkanvekillerinin gruplar adına söz almasının ardından yapılan oylamada, Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılı faaliyet raporu, AK Parti Grubu´nun çekimser oyuna karşın, oy çokluğuyla kabul edildi. Tüm maddelerin oylanmasının ardından 10 Mayıs Salı günü, saat 18.00´de toplanmak üzere birleşime son verildi.



Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.04.2017 09:21:30 580 0

Tarih: 12.04.2017 09:21 Güncelleme: 12.04.2017 09:21
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00