KONSER - Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen ve bu yıl 18´incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali´nde Bengü rüzgarı esti.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 18´incisi gerçekleştirilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali birçok etkinlikle devam ediyor. Kültürpark, Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu´nda düzenlenen etkinliklere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yurt dışından festivale gelen birçok vatandaş ile çok sayıda İstanbullu katıldı. Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyisi seçilen festivalde yerli ve yabancı dansçıların gösterileri vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle izlendi. Ardından 8´inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması´nda kazanlara ödülleri takdim edildi. Sonrasında sahneye çıkan Bengü, sevilen şarkıları ve sahne şovlarıyla vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkıcıyı dinlemek için gelen vatandaşlar amfi tiyatroyu tıklım tıklım doldururken çok sayıda vatandaş Bengü´nün konserini dev ekranlardan seyretti. Sahne gösterisiyle ve performansıyla büyük alkış alan Bengü´nün şarkılarına vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti. Kimi vatandaşlar sevilen şarkıcının o anlarını cep telefonlarıyla kaydetti. Konserin sonunda Başkan Akgün, Bengü´ye çiçek takdiminde bulundu.
?Büyükçekmece denilince de akla Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali gelecek?
Festivalin, her yıl daha çok büyüyen bir kitleye hitap ederek dünya barışına, kardeşliğine, dostluğuna daha büyük katkılar sağladığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: ?Yoğun bir ilgi var 18 yıldan beri bu festivali düzenleyen kişi olarak bunu şuna bağlıyorum. Son zamanlarda hep birlikte yorulduk. Siyaset, olaylar, hain darbe girişimi kafamızı yordu. İnsanlar kendilerini biraz kültüre, sanata vermek istiyorlar. Büyükçekmece Kültür ve sanat festivali de dünyanın festivali olduğuna göre burası tıklım tıklım. Dışarıda da 25 bin kişi var büyük ekranlardan izliyorlar. Koyduğumuz hedefi yakalıyoruz Cannes denilince akla film festivali geliyorsa dünyada Büyükçekmece denilince de akla Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali geldi ve gelecek? dedi.
?Bengü en sevdiğim sanatçılar arasında?
Festival kapsamında gerçekleşen etkinlikleri büyük beğeniyle takip ettiğini dile getiren Salih Özer: ?Çok eğleniyoruz şuan çok keyifli, Bengü en sevdiğim sanatçılar arasında. Festival gayet güzel? ifadelerini kullandı.
?Her yıl daha da güzel oluyor?
Festival kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ayşegül Yılmaz, ?Festival çok güzel neşeli, eğlenceli, güzel bir ortam. 18 yıldır her sene geliyorum burada oturuyorum zaten her yıl daha da güzel oluyor? şeklinde konuştu.



GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 3.08.2017 08:00:46 665 0
Tarih: 03.08.2017 08:00 Güncelleme: 03.08.2017 08:00
Haberi Sesli Oku