SAĞLIK - Büyük göğüslerin kadınların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, ?Büyük göğüs, boyun ve sırt ağrısından tutun da kişinin istediği kıyafeti giyememesi, göğüslerini saklamaya çalışması gibi birçok sağlık ve psikolojik problemleri beraberinde getiriyor? dedi.

Op. Dr. Ayşegül Sivri, göğüs ölçülerinin ideal sınırlar dışında olmasının kadınlarda önemli bir estetik kusur olarak görüldüğünü söyledi.

Son zamanlarda göğüs küçültme ve toparlama ameliyatlarına olan ilginin artış nedeni; bu operasyonun keyfi bir ameliyattan daha çok zaruri bir hale gelmesinden kaynaklandığını belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri büyük göğüslü kadınların sıkıntılarına dikkat çekerek, ?Göğüslerin büyük ve sarkık olması, sadece kadının estetik görüntüsünü bozmuyor, bunun yanında boyun, sırt ağrısına ve kollarda uyuşmaya neden oluyor. Büyük göğüslerin vücudu öne doğru çekmesine bağlı olarak kamburlaşma başlıyor, memenin alt kıvrımının terlemesiyle pişikler ortaya çıkıyor.? dedi.

Büyük göğüslerin kadınların psikolojisini de olumsuz etkilediğini ifade eden Op. Dr. Ayşegül Sivri, şunları söyledi:

?Büyük göğüslü olan kişilerde, göğüslerini sürekli gizlemeye çalışmak gibi bir davranış bozukluğu gözleniyor. Toplumda bakışların sürekli kendilerinde olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden kambur durmaya başlayan ve zamanla kamburlaşan kişi, dışarıdan bakıldığında da kendine karşı güvensiz bir görüntü sergiliyor. Tabi bu şikayetler göğüslerin büyümeye başladığı ve belirginleştiği ergenlik yıllarında başlıyor. Göğüslerin büyüklüğü kıyafet seçimlerinde belli kısıtlamalar getiriyor. İstediği kıyafeti dilediğince giyemeyen kadın mutsuz oluyor. Göğüste oluşan sarkmalar kadınlarda estetik kaygısı yaratıyor. Büyük göğüslü kadınlarda özellikle yaz aylarında şikayetleri artarak göğüs altında terlemeye bağlı mantar ve cilt enfeksiyonu da sık gözlenir. Göğüs küçültme ve toparlama ameliyatı sonrası bu şikayetlerin de tamamı giderilmiş olur. Bir diğer önemli yakınma yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, kollarda ve ellerde uyuşukluklardır. Bu operasyon en erken 18 yaşında uygulanan bir operasyondur. Şayet gecikilirse zaman hep kadınların aleyhine işlemektedir. Çünkü ağırlık etkisi ile bel ve boyun fıtıkları oluşmakta ayrıca hamilelik döneminde göğüslerin daha da büyümesine bağlı olarak ağırlık etkisi daha da artmaktadır. Kişileri korkutan en önemli nokta ameliyat sonrasında meme başında his kaybı ya da hamilelik sonrasında emzirememe korkusudur. His kaybı çoğu zaman kalıcı değildir. Günümüzde yeni teknikler sayesinde süt bezleri ve süt kanalları da ameliyat esnasında artık korunmaktadır. Böylelikle hamilelik sonrası emzirememe riski de oldukça azalmaktadır. Genel görüntünün kişide yaratmış olduğu psikolojik çöküntü hakkında ?bedeniyle barışık olmayan kişi kendiyle de barışık değildir? diyebiliriz. Yani sosyal yaşamda pek çok aktiviteden kendini soyutlayan kişide bu, psikolojik bir çöküntü de yaratabilir. Dolayısıyla yapılabilecek estetik cerrahi girişimler kişinin sosyal hayata katılımını arttıracaktır aynı zamanda meme küçültme ve toparlama ameliyatı hayat standartlarını oldukça arttıran bir operasyondur.?

Yaşam kalitesi artan ve kendine güveni geri gelen kadınların hem iş hem de aşk yaşamlarında daha başarılı olduklarını dile getiren Op. Dr. Ayşegül Sivri, ?Bizim için önemli olan hastamızın mutluluğu. Estetik kaygılarından kurtulan kişiler hayata daha olumlu bakmaya başlıyor. Kendilerine güvenmeleri dışarıdan da fark ediliyor. İş yaşantılarında daha aktif roller almak istiyorlar? ifadesini kullandı.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.10.2015 09:08:47 851 0

Tarih: 09.10.2015 09:08
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00