BURUN ESTETİĞİ İÇİN FİZİKSEL VE RUHSAL AÇIDAN YETİŞKİN OLMAK GEREKİYOR!

OP. DR. BAVER M. ŞİMŞEK: “BURUN ESTETİĞİ KONUSUNDA TÜRKİYE DÜNYANIN BAŞKENTİDİR!”

Son günlerde daha çok dünyanın farklı ülkelerinden gelen hastalar ile gündem olan estetik burun ameliyatları, bilinenin aksine her isteyenin yaptırabildiği bir cerrahi işlem değil. Hoşnut olunmayan görüntünün istenilen bir forma getirilmesi için cerrahların baktığı ve üzerine çalıştığı birçok algoritma mevcut. 

Tıbbi, ruhsal ve gelişimsel durumun yanı sıra makul istekler konusunda ayrıntılı değerlendirme ve görüşme yapılması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Baver M. Şimşek; “Tıbbi olarak kanama-pıhtılaşma bozuklukları ile seyreden bir hastalığın varlığı ve anestezi almayı engelleyecek herhangi bir durum söz konusu olduğunda, burun estetiği ameliyatı önerilmez. Ayrıca, burun estetiği ameliyatı için fiziksel ve ruhsal açıdan yetişkin olmak gerekir. Estetik ameliyatın sorumluluğunu alabilmek ve ilerleyen zamanlarda olası pişmanlık duygusu yaşamamak adına, kişilerin hem ruhsal hem fiziksel gelişiminin tamamlanmış olması da bizler için son derece önemlidir” diyor. 

“Her talep edene estetik ameliyat yapmak mümkün değil!”

Estetik burun ameliyatı yaptırmak isteyen kişiler ile ayrıntılı görüşmeler yapıldığını vurgulayan Op. Dr. Baver M. Şimşek; “Burun yüzün merkezinde yer alan ve iletişim kurulduğunda ilk göze çarpan, en çok dikkat edilen organdır.  Bu sebeple ameliyata uzanan süreçte ayrıntılı görüşmeler, modellemeler üzerine uzun konuşmalar yaparak olası süreçleri ve beklentileri detaylıca görüşürüz. Burun estetiği için gelen herkesin burnu ve yüzü çok ayrıntılı bir şekilde incelenir ve beklentileri dinlenir. Yeni burnu için istediği ve istemediği tüm özellikler bilgi olarak alınır. Bu aşamada istek/beklenti ile uyumlu bir sonuç ortaya konulabilecekse, burun estetiği yapılır. Ancak, istek ve beklenti yapılacak işleme aykırı ise kişinin mutsuz olmaması adına burun estetiği önermeyiz.” diyor. 

Gelişen teknolojinin estetik burun ameliyatlarında da başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirten Op. Dr. Baver M. Şimşek, hem estetik hem de nefes ameliyatının aynı girişimde beraber kolaylıkla yapıldığının altını çiziyor. Dr. Şimşek; “Burnun görüntüsünden hoşnut olunmayan durumlarda burnu daha güzel ve yüze uyumlu bir forma getirmek gelişen teknoloji ile artık daha konforlu. Aynı operasyonda var ise burun tıkanıklığını da gidermek  mümkün. Burada önemli olan nokta burnun kemik gelişiminin tamamlanmasıdır. Bu da ortalama 18 yaşa denk gelecektir. Ciddi bir fonksiyon ve estetik problem olmadıkça kemik gelişimi tamamlanmadan ameliyat önermek sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Son yıllarda kullanılan Piezo Ultrasonic  adı verilen teknikle de kemiği daha muntazam, kontrollü şekillendirmek ve görerek işlem yapmak mümkün oluyor. Böylelikle daha öngörülebilir sonuçlara ulaşabiliyoruz.” diyor.

“Mesafeler engel olmaktan çıktı”

Başarılı sonuçlar sayesinde mesafenin engel olmaktan çıktığını vurgulayan Op. Dr. Baver M. Şimşek; “Söz konusu güzellik odaklı sağlık olduğunda insanlar detaylı araştırma içine giriyorlar ve bunun sonucunda doğru doktoru buldukları anda mesafeler önemsiz hale geliyor. Aradığı doktoru bulan birçok kişi dünyanın bir ucundan diğerine seyahat etmekten çekinmiyor. Son yıllarda Türkiye burun estetiği konusunda çok ileri bir noktaya ulaştı. Baktığımızda gerçekten başarılı ve dikkat çekici sonuçlar görüyoruz. Bu anlamda rahatlıkla söyleyebiliriz ki burun estetiği konusunda Türkiye dünyanın başkentidir.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.02.2023 11:54:00 726 0

Tarih: 02.02.2023 11:54 Güncelleme: 02.02.2023 11:54
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00