BURUN ESTETİĞİ İÇİN FİZİKSEL VE RUHSAL AÇIDAN YETİŞKİN OLMAK GEREKİYOR!

OP. DR. BAVER M. ŞİMŞEK: “BURUN ESTETİĞİ KONUSUNDA TÜRKİYE DÜNYANIN BAŞKENTİDİR!”

Son günlerde daha çok dünyanın farklı ülkelerinden gelen hastalar ile gündem olan estetik burun ameliyatları, bilinenin aksine her isteyenin yaptırabildiği bir cerrahi işlem değil. Hoşnut olunmayan görüntünün istenilen bir forma getirilmesi için cerrahların baktığı ve üzerine çalıştığı birçok algoritma mevcut. 

Tıbbi, ruhsal ve gelişimsel durumun yanı sıra makul istekler konusunda ayrıntılı değerlendirme ve görüşme yapılması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Baver M. Şimşek; “Tıbbi olarak kanama-pıhtılaşma bozuklukları ile seyreden bir hastalığın varlığı ve anestezi almayı engelleyecek herhangi bir durum söz konusu olduğunda, burun estetiği ameliyatı önerilmez. Ayrıca, burun estetiği ameliyatı için fiziksel ve ruhsal açıdan yetişkin olmak gerekir. Estetik ameliyatın sorumluluğunu alabilmek ve ilerleyen zamanlarda olası pişmanlık duygusu yaşamamak adına, kişilerin hem ruhsal hem fiziksel gelişiminin tamamlanmış olması da bizler için son derece önemlidir” diyor. 

“Her talep edene estetik ameliyat yapmak mümkün değil!”

Estetik burun ameliyatı yaptırmak isteyen kişiler ile ayrıntılı görüşmeler yapıldığını vurgulayan Op. Dr. Baver M. Şimşek; “Burun yüzün merkezinde yer alan ve iletişim kurulduğunda ilk göze çarpan, en çok dikkat edilen organdır.  Bu sebeple ameliyata uzanan süreçte ayrıntılı görüşmeler, modellemeler üzerine uzun konuşmalar yaparak olası süreçleri ve beklentileri detaylıca görüşürüz. Burun estetiği için gelen herkesin burnu ve yüzü çok ayrıntılı bir şekilde incelenir ve beklentileri dinlenir. Yeni burnu için istediği ve istemediği tüm özellikler bilgi olarak alınır. Bu aşamada istek/beklenti ile uyumlu bir sonuç ortaya konulabilecekse, burun estetiği yapılır. Ancak, istek ve beklenti yapılacak işleme aykırı ise kişinin mutsuz olmaması adına burun estetiği önermeyiz.” diyor. 

Gelişen teknolojinin estetik burun ameliyatlarında da başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirten Op. Dr. Baver M. Şimşek, hem estetik hem de nefes ameliyatının aynı girişimde beraber kolaylıkla yapıldığının altını çiziyor. Dr. Şimşek; “Burnun görüntüsünden hoşnut olunmayan durumlarda burnu daha güzel ve yüze uyumlu bir forma getirmek gelişen teknoloji ile artık daha konforlu. Aynı operasyonda var ise burun tıkanıklığını da gidermek  mümkün. Burada önemli olan nokta burnun kemik gelişiminin tamamlanmasıdır. Bu da ortalama 18 yaşa denk gelecektir. Ciddi bir fonksiyon ve estetik problem olmadıkça kemik gelişimi tamamlanmadan ameliyat önermek sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Son yıllarda kullanılan Piezo Ultrasonic  adı verilen teknikle de kemiği daha muntazam, kontrollü şekillendirmek ve görerek işlem yapmak mümkün oluyor. Böylelikle daha öngörülebilir sonuçlara ulaşabiliyoruz.” diyor.

“Mesafeler engel olmaktan çıktı”

Başarılı sonuçlar sayesinde mesafenin engel olmaktan çıktığını vurgulayan Op. Dr. Baver M. Şimşek; “Söz konusu güzellik odaklı sağlık olduğunda insanlar detaylı araştırma içine giriyorlar ve bunun sonucunda doğru doktoru buldukları anda mesafeler önemsiz hale geliyor. Aradığı doktoru bulan birçok kişi dünyanın bir ucundan diğerine seyahat etmekten çekinmiyor. Son yıllarda Türkiye burun estetiği konusunda çok ileri bir noktaya ulaştı. Baktığımızda gerçekten başarılı ve dikkat çekici sonuçlar görüyoruz. Bu anlamda rahatlıkla söyleyebiliriz ki burun estetiği konusunda Türkiye dünyanın başkentidir.



Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.02.2023 11:54:00 697 0

Tarih: 02.02.2023 11:54 Güncelleme: 02.02.2023 11:54
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00