BURASI İSPANYA DEĞİL, İZMİR KEMALPAŞA. 50 BOĞA BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

ADİL AKA - İzmir’in Kemalpaşa İlçesi Akalan Mahallesinde, Artvinliler Derneğince bu yıl ikincisi düzenlenen Boğa Güreşleri Festivalini binlerce kişi izledi. İki gün süren Boğa Güreşleri Festivalinin ilk gününde çocuklar için çeşitli yarışmalar düzenlendi. Kafkas, Zeybek, Erzurum Bar ve Artvin Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi.

Festivale katkıda bulunanlara plaketleri verilirken, akşamda halk konserinde katılımcılar coşkuyla eğlendi. Festivalin 2. Gününde boğalar arenaya çıktı. Artvin başta olmak üzere dört farklı ilden 50 boğanın yarıştığı festivalde seyirciler adrenalin dolu anlar yaşadı.

Kemalpaşa Artvinliler Derneği Başkanı Ali Özgüç, ”Bu kültürel mirası Kemalpaşa’mızda ikinci kez yapıyoruz. Binlerce kişi boğa güreşlerini izledi. Seneye daha kapsamlı yapacağız. İzmir şahane bir festival kazanmış oldu. Uzaktan yakından gelen misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum” dedi. 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ve Kaymakam Musa Sarı da kürsüye gelerek birer selamla konuşması yaptı.

"Güreş Ağası" seçilen Dursun Özdemir, "Boğa güreşleri bizim için bir kültür. Boğalara evladımız gibi bakıyoruz" ifadesini kullandı.

Kemalpaşa Artvinliler Derneği’nin düzenlediği Boğa Güreşleri etkinliğinin Akalan Mahallesinde yapılmasından dolayı Akalan Mahallesi Muhtarı Mesut Çaktuğ Kemalpaşa Artvinliler Derneği Başkanı Ali Özgüç'e şükran plaketi verdi.  Festivale, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen,  Kemalpaşa İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Halil Yaşar Güzel, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Salih Şen, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Güler, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Metin Yaşar, Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, siyasi parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve yaklaşık 20 bin boğa güreşi sever katıldı.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 21.04.2025 14:30:00 871 0
Tarih: 21.04.2025 14:30 Güncelleme: 21.04.2025 14:30
Haberi Sesli Oku