MANİSA - Türkiye’de, 77 bin 308 adet ile en çok traktöre sahip olan Manisa’da, hâla kara sabanla tarım yapılıyor. Yuntdağı bölgesinde çiftçiler, teknolojiye karşı olmadıklarını ancak kara sabana da mecbur olduklarını söylediler. 
Türkiye’de teknolojiyle birlikte tarım alanındaki makineleşmenin en üst düzeye çıktığı illerin başında yer alan Manisa’da, kara sabanlı tarımın yapıldığı yerler var. Manisa’nın Yuntdağı bölgesindeki 70 hanelik Küçükbelen mahallesinde çiftçiler tarlalarını kara sabanla sürüyor. Bütün köyün yükünü ise üç at üstleniyor.
Manisa`nın Yunusemre İlçesi Küçükbelen mahallesinde çiftçiler, tarlalarını atların çektiği kara sabanla sürüyor. Atların traktörlerden daha değerli olduğu Küçükbelen’de, tarlaların çok, atların az olması atların kıymetini daha da artırıyor. Teknolojiye karşı olmadıklarını fakat tarlalarının dik, yamaçlı ve taşlı olması sebebiyle kara sabana mecbur olduklarını söyleyen çiftçilerden Ahmet Karabulut, tarla sürerken hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

GÜNLÜK 80 TL KAZANIYOR
İnsanların yürümekte zorlandığı yamaçlardaki tarlalarını dedelerinden gördükleri şekilde sürdüklerini belirten Ahmet Karabulut, “Tarlalarımız hem yamaç hem dik hem de taşlı olduğu için traktör kullanamıyoruz. Tarlaları traktör kullanamadığımız için kara sabanla sürüyoruz. 35 yaşındayım. 15-20 yıldır bu işi yapıyorum. Vaktim olduğu sürece mahalledeki vatandaşların tarlasını da sürerek günlük 70 ila 80 TL arası kazanıyorum. Şuan 3 atım var. Bu atları kara saban için besliyorum. Bu mahallede benden başka kara saban süren yok. Ben de vaktim olunca bu işi yapıyorum. Vaktim olmazsa bir arkadaşa veriyorum o sürüyor. Tarlaya traktör girse zaten ben bir daha kara saban sürmem” dedi.



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.11.2014 12:34:19 1211 0
Tarih: 26.11.2014 12:34 Güncelleme: 26.11.2014 12:34
Haberi Sesli Oku