İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü'nden Diş Hekimi Sevgi Alagöz, bonding işlemi sayesinde sağlıklı dişlerle daha estetik bir gülüşe sahip olunabileceğini belirterek, 'Dişlerinin renginden, şeklinden, boyundan ve duruşundan memnun olmayan kişilere yapılan bonding işlemi, dişlerde hiç aşındırma yapmadan uygulanabiliyor. Bu işlem sonrasında iyi bir bakım ve düzenli yıllık kontroller ile uzun ömürlü sonuçlar alabilirsiniz.' ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Alagöz, koruyucu diş hekimliği uygulamalarından bonding işleminin avantajları ve özelliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bonding işlemi sayesinde sağlıklı dişlerle daha estetik bir gülüşe sahip olunabileceğini belirten Alagöz, 'Dişlerinin renginden, şeklinden, boyundan ve duruşundan memnun olmayan kişilere yapılan bonding işlemi, dişlerde hiç aşındırma yapmadan uygulanabiliyor. Bu işlem sonrasında iyi bir bakım ve düzenli yıllık kontroller ile uzun ömürlü sonuçlar alabilirsiniz.' ifadelerini kullandı.

Bonding uygulamasının, diş yüzeyine zarar vermeden sadece istenilen bölgelere, dişle aynı renkte ek yapılarak şekil verilmesi işlemi olduğunu aktaran Alagöz, 'Genellikle randevu işlem seans sayısı az ve tek seansta 4 ila 6 dişe kadar yapılabilen bir işlem. Belirli seviyeye kadar olan dişlerdeki aralıkları ve şekil bozukluklarının bonding materyali ile kolayca giderilmesi sağlanıyor. Ayrıca, kırık ve bölgesel bozukluk olan dişleri de düzeltiyor. Bu işlemde doğal dişlere benzer renklenme ve doğru cilalama çok önemli.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'En önemli aşamalardan biri cila'

Uygulama öncesinde basit bir muayene ile anestezi gerekliliği ve hangi dişe nasıl bir uygulama yapılacağının planlandığını aktaran Alagöz, işlem adımlarını şöyle sıraladı:

'İşlem sırasında, diş yüzeyi ile dolgu için kullanılan materyalin arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla bağlayıcı ajanlar uygulanır. Hemen ardından bondingin materyali dişin doğal rengine en uygun olacak biçimde seçilir. Bu materyal dişe katman şeklinde yerleştirilir. Dişin son şekillendirmesi yapılır ve son olarak cila uygulanarak işlem tamamlanır.

En önemli aşamalardan birinin cila olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü dişin renklenmemesi ve pürüzsüz bir görünüm sergilemesi gerekiyor. Lekelenmelere karşı dişin daha dirençli olması için cila uygulamasından faydalanılır. Kimi zaman ihtiyaç olması halinde cila uygulaması 7 gün sonrasında tekrarlanabilir. Tüm bu aşamalar hasta açısından gayet konforlu bir süreç eşliğinde tamamlanır.'



Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 3.03.2022 06:40:00 975 0
Tarih: 03.03.2022 06:40 Güncelleme: 03.03.2022 06:40
Haberi Sesli Oku