SARUHANLI - “Bizim Yunus” Projesi kapsamında Manisa’da çocuklar ve gençler tarihi ve kültürel değerler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' ilan edilmesinin ardından Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle çocuk evlerinde ve çocuk destek merkezinde kalan çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendi. Şiirleriyle insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe anlatarak dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenen Yunus Emre vefatının 700'üncü yılı nedeniyle UNESCO tarafından anma yıl dönümleri kapsamına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2021 yılını 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' ilan etti. 'Bizim Yunus' olarak adlandırılan 2021'de Cumhurbaşkanlığı himayesinde 'Dünya Dili Türkçe' başlığıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde Yunus Emre'nin mirası olan Türkçe'nin önemi vurgulanacak, medeniyet dili kimliğiyle Türkçe'nin bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması yönünde çalışmalar yapılıyor. Manisa’da da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonu ile Celal Bayar Üniversitesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerinde ve Çocuk Destek Merkezinde kalan çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi.

PROJE İLE ‘BİZİM YUNUS’U DAHA YAKINDAN TANIDILAR

Etkinlikler kapsamında Kula ilçesinde bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre türbesi, Kula, Salihli Volkanik Jeopark, Kula Tarihi Evleri ve Peri Bacalarını ziyaret eden çocuklara eğitimciler tarafından Yunus Emre’nin hayatı, insan sevgisi ve hoşgörüsünün yanı sıra bölgenin tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında bilgiler verildi. Gezinin ardından Kula Spor Komplesinde antrenörler eşliğinde çocukların katılımıyla eskirim, geleneksel okçuluk, modern okçuluk, ayak tenisi, badminton, voleybol ve basketbol gibi sportif etkinlikler düzenlendi. “Bizim Yunus" projesi kapsamında düzenlenen Sosyal, Kültürel ve Sportif etkinliklerle çocuklar hem tarihi hem de kültürel değerler hakkında bilgi sahibi oluyor. Bu kapsamda düzenlenen sportif etkinliklerle de sosyalleşmeleri sağlanıyor.

Etkinliklerin ardından Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlere katılım belgesi verildi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 27.03.2021 14:29:00 2111 0

Tarih: 27.03.2021 14:29
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00