Anahtar Kelimeler: babanın feryadı

TURGUTLU - Turgutlu ilçesinde yaşayan Yusuf Kalem, doğduğundan beri beyninde tümör bulunan ve İzmir Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören 2 buçuk yaşındaki kızı Gülçiçek için uzanacak yardım eli bekliyor.
Manisa´nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve epilepsi hastası olan Yusuf Kalem´in, 2 buçuk yaşında olan kızı Gülçiçek Kalem´e doğumundan hemen sonra beyin tümörü teşhisi konuldu. İzmir Ege Üniversitesi Beyin Cerrahisi servisinde tedavi gören Gülçiçek, bir kez ameliyata alındı. Bünyesi zayıfladığı için ikinci ameliyata alınamayan Gülçiçek için 12 aylık özel bir iğne tedavisi uygulandı. Tedavi sonucu halen bünyesi zayıf olan Gülçiçek´in tedavisi 22 ay daha uzatıldı. Kendisi de epilepsi hastası olan ve bu nedenle iş bulamayan Yusuf Kalem, çalışmakta güçlük çektiği için yüzde 80´ini devletin karşıladığı 4 bin Euro maliyetindeki ilaçları alacak para bulamadığını söyledi. Kızı için her yola başvuran baba Yusuf Kalem, zaman zaman Turgutlu´da hamallık yaptığını bazı dönemlerde de şehir şehir gezerek dondurma yapımında kullanılan salep otu toplayarak geçimini sağladığını belirtti. Yetkililerden yardım eli bekleyen baba Yusuf Kalem, "Çocuğumda bünye yetmezliği olduğu için birinci ameliyatı kaldırdı ancak tümör patolojiden üreyen cinsten çıktığı için çocuğum ikinci ameliyatı kaldıramıyor. İthal edilen bir ilaç tedavisi uygulanıyor. 4 bin Euro civarında. Sosyal yardımlaşmadan, kaymakamlıktan, valiliklerden bütün devlet kurumlarından yüzde 80 katılım payını karşılıyor. Kendim epilepsi sara hastasıyım. Çalışıyorum. İki çocuğum var. Yalnız çocuğumun 850 Euro´luk ilacını karşılayacak bir durumum yok. 12 aylık ilaç tedavisi vardı. O ilaç tedavisi bitti. Yalnız şu anda da anestezi uzmanı çocuğumun ikinci ameliyatını kaldırabilecek bünyeye sahip olmadığını söyledi. 22 ay daha iğne tedavisini uzattılar. Benim çocuğum 22 ay daha bu ilacı kullanması gerekiyor. Ama ben bir baba olarak gücüm yetmiyor. Yetkililerden devlet kurumlarından, hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

"Babalığımdan utanıyorum"
"Ben babalığımdan utanıyorum" diyen Yusuf Kalem, "Ben günde 7 sefer sara nöbeti geçiriyorum. Ayağımda sakat olduğundan kapalı alanlarda çalışamıyorum. Ancak hamallık yapabiliyorum. Dondurmanın hammaddesi salep otu toplayarak geçimimi sağlayabiliyorum. Benim çocuğum bu yaşa geldi bir psikiyatri uzmanı tarafından çocuğuma 15 gün izin verildi. Çocuğu sevindirmek için bir baba olarak elimden geleni yaptım. Kendim rahatsız olmasam normal bir baba gibi çalışıp çocuklarıma bakarım. Bazı gün oluyor ufak çocuğumun bezini de komşular alıyor" diye konuştu.
Hastanede çocuğuyla birlikte kalan eşi İpek Kalem´in durumuna da çok üzüldüğünü belirten baba Yusuf Kalem, eşinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Bir yandan eşime de üzülüyorum. Onun da psikolojisi bozuluyor. Hiç bir anne gözünün önünde çocuğunun erimesini istemez. Ama benim eşim çocuğumun erimesini izliyor. Eşim de ilaçlar sayesinde ayakta kalıyor" dedi.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 20.04.2017 09:31:53 558 0

Tarih: 20.04.2017 09:31 Güncelleme: 20.04.2017 09:31
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri
5.08.2025 17:41:00