HABER MERKEZİ - Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için “Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi” açılıyor. 13 Ekim’de başlayacak olan akademide 28 down sendromlu genç eğitim alacak.

Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için hazırlanan Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşama Akademisi 13 Ekim’de açılıyor. Akademinin açılış öncesi Kozyatağı Hilton Otel’de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

28 DOWN SENDROMLU GENÇ EĞİTİM ALACAK
Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, 28 down sendromlu gencin eğitim alacağı akademi ile ilgili, “Bimeks olarak 2012 yılında pilot proje olarak downlu gençlerimizi çalıştırmaya başladık. Önce bir arkadaşımızla başladık. Sonra baktık ki bu iş gayet güzel gidiyor. Hemen 10 tane personel çıkalım dedik. Bize downlu yavrularımızı getirmeleri için ondan sonra derneklerle iletişime geçtik. Ondan sonra 10 personelimizle çalışmaya başladık. Bimeks olarak hedefi 25’e çıkardık. Bundan dolayı da Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi’ni kurduk. Bu sene bu akademide 28 yavrumuz eğitim alacak. Eğitim alan yavrularımız başta perakende sektöründe ve başka sektörlerinde iş hayatına atılacaklar” dedi.

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen böyle bir akademinin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Akademimiz 13 Ekim’de başlayacak. Şuanda çalışan gençlerimiz akademide eğitim almadılar. Onlara ara dönemlerde akademide eğitime çekeceğiz. Orda iş arkadaşları ile olan ilişkilerini, iş yerinde satış tekniklerini öğrenecekler, kendine güven, toplum önünde konuşma bunları çalışacaklar. Türkiye’de ilk defa yapılıyor. İtalya’da 80’li yıllardan beri yapılıyor. Bu sene İstanbul’da 11 tam zamanlı, 17 de yarı zamanlı gençle başlayacağız, toplamda 28 genç olacak. Bir yılın sonunda ise bütün müfredat tamamlanmış olacak ve Türkiye’ye yaymaya başlayacağız” şeklinde konuştu.
  



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.10.2014 09:03:15 942 0
Tarih: 13.10.2014 09:03 Güncelleme: 13.10.2014 09:03
Haberi Sesli Oku