TEKNOLOJİ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, 2015-2019 Ulusal e-devlet strateji ve Eylem Programı kapsamında 1 milyar TL destek vereceklerini belirtti.

Bilişim sektörüne 1 milyar TL tutarında destek bilişim,Lütfü Elvan

Ulusal e-devlet strateji ve eylem planı programında bilgi ve iletişim alanında AR-GE faaliyetleri gösteren şirketler bu desteklerden faydalanabilecek. Türkiye`de TUBİTAK, KOSGEB, Ulaştırma Bakanlığı gibi birçok kurum ve kuruluş AR-GE çalışmalarını destekliyor.

Sektörün ileri gelenleri, ``Bu yeni destek ile beraber bilişim sektörü daha hızlı bir biçimde büyüyecektir`` görüşünde.

Türkiye`de bilişim sektörüne olan desteklerin günden güne arttığını belirten, merkezi İzmir`de bulunan Ege Bilişim Sanayicileri Derneği (EBİLSAD) Başkanı Erkan Saldır; ``Özellikle dünya çapında projeler üretmek ve ülkemizin dışa olan bağımlılığını azaltmak için devlet desteğinin şart. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı desteklerininde bilişim projelerinin yurt dışına satılmasına imkan sağlamaktadır. Devlet desteklerinin üretimden satışa kadar birçok alanda artarak devam etmesi ülkemizin bilişim alanında günden güne gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Devlet destekleri ile bilişim sektörümüz 500 milyon dolar ihracat yapar duruma gelmiştir`` dedi.
EBİLSAD Başkanı Erkan Saldır, bilişim sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu ifade ederek, ``Ülkemizde havacılık ve uzay sektöründe çok özel yazılım projelerinin geliştirilebilecektir. Ayrıca bu tip destekler ve projeler ile beyin göçü tersine döndürülebilecektir. Bu oranda destekler ile yurt dışında birçok projede görev almış Türk mühendislerinin, ülkemize geri dönerek bilişim alanında üst seviyede projeler üretmesin katkı sağlayacaktır.
1 milyar TL bugüne kadar bilişim sektörüne verilmiş olan en büyük destektir. Bu destekten bilişim firmalarının faydalanması bilişim sektörünün gelişimi açısından oldukça önemlidir`` diye konuştu.

Saldır, İzmir ve bölgesindeki bilişim firmalarının proje başvurularına destek vermeye hazır olduklarını belirtti.



SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.12.2014 09:44:40 0
Tarih: 26.12.2014 09:44 Güncelleme: 26.12.2014 09:44
Haberi Sesli Oku