SARUHANLI - Yunusemre İlçesi´ndeki Hasan Türek Anadolu Lisesi öncülüğünde TÜBİTAK, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi´nin destekleriyle ?Bilim Otobüsü Kalkıyor, Haydi Merak Durağına? isimli TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde Saruhanlı´da temsil etti.

Şehzadeler ilçesindeki  Bilim Sanat Merkezi´nin bahçesinde düzenlenen şenliğin açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek, öğretmenler ve  öğrenciler katıldı.

Proje Danışmanı Doç. Dr. Yurdanur Akyol, projenin tanımı için yaptığı konuşmada, ?Tübitak 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı;  bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda hazırladığımız proje kapsamında, Fen bilimleri, Matematik ve Sanat dallarında atölyeler, tematik bilim oyunları, bilim şovları, söyleşiler, zekâ oyunları ve tiyatro olmak üzere toplam 4 günde 38 farklı etkinlik yer almaktadır. Yaşanabilir bir Dünya için canlı çeşitliliğini tanımak ve onları korumak önemlidir. Bu amaçla sahip olduğumuz biyolojik çeşitliliğin farkındalığını sağlamak projenin ana temalarından biridir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi daha iyi bir geleceğe taşımak, sorunlara çözüm bulma becerilerini geliştirmek, doğaya ve kültürel değerlere duyarlı bir birey haline getirmek biz öğretmenlerin en önemli hedeflerindendir. Hedeflerimize uygun yöntem ve teknikleri geliştirirken hızla değişen dünyaya ayak uydurmak, bilimi yaşam tarzı haline getirmekle olur. Bugün tüm bu hedeflerin başlangıç noktasında olduğumuz için mutluyuz. ?dedi.

Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek de Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi olarak Manisa´da bir ilki gerçekleştirmenin gururu ve huzurunu yaşadıklarını ifade ederek,? Türkiye´de TÜBİTAK tarafından desteklenen toplam 37 projeden 13´üncüsü olarak bu projeyi Manisa´da gerçekleştireceğiz. Bu projenin gerçekleşmesinde emekleri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne, katkılarıyla bizleri destekleyen Ege Üniversitesi Rektörlüğüne, sponsorluk görevini üstlenerek büyük bir yükü üzerimizden alan Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğümüze, Bornova Belediyesi Mevlana Bilim ve Toplum Merkezine teşekkür ediyorum. ? dedi.

 

TÜBİTAK Bilim Şenliğinin Şehzadeler ilçesi için, Manisa için hayırlı olmasını dileyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de emeği geçen herkese teşekkür ederek,  Şehzadeler Belediyesi olarak kuruldukları günden beri insana yatırımın en büyük yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Bilim Şenliğinin açılış kurdelasını kesen Vali Güvençer ve protokol üyeleri öğrencilerin oluşturduğu Bilim Atölyelerini gezerek ilgililerden bilgi aldı.

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.10.2016 12:26:16 552 0

Tarih: 26.10.2016 12:26

Haberi Sesli Oku