Basın İlan Kurumu (BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, 1 Nisan’dan itibaren Manisa’nın ilçelerindeki yerel gazetelerin resmi ilan ve denetim işlemlerinin kurumlarınca yürütüleceğini bildirdi.

Şube Müdürü Tokgöz, Saruhanlı İlçesindeki kamu kurumlarının basın yayın işlemlerini yürüten personellere resmi ilan yayınlatma süreci ve yapılması gereken işlemlerle ilgili bilgi verdi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Tokgöz, Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla ilçe gazetelerinde yayınlanacak olan resmi ilan ve reklamların organizasyonunun BİK Manisa Şube Müdürlüğü’nce yapılacağını kaydetti.

Manisa’da il merkezinde 9, ilçelerde 18 olmak üzere toplam 27 yerel gazetenin resmi ilan yayınlama kriterlerine uygun olarak faaliyette bulunduğunu ifade eden Tokgöz şu bilgileri verdi;

“Ülkemizde 50 yıllık geçmişi olan Basın İlan Kurumu’nun Manisa şubesi 1 Ağustos 2011 tarihinde hizmete açıldı. Bu tarihe kadar Valilik tarafından yürütülen gazetelere resmi ilan yayınlatma ve denetleme işlemlerini biz devraldık. İki yıldan bu yana kent merkezindeki gazetelerin resmi ilan yayınlatma işlemi ve denetimlerini biz yapıyoruz. Manisa’nın Büyükşehir olması dolayısıyla ilçelerdeki yerel gazetelerin söz konusu işlemlerini de kurumumuz yapacak. Faaliyet alanımız kent merkezinden il sınırlarına genişledi.”

-İlan Yayın Tarihinden 10 Gün Önce Hazır Olacak-

Şube Müdürlüğü’nde görevli İlan Memuru Nuri Gülen ise sürecin teknik detayları hakkında şunları kaydetti:

“Yerel bir gazetede resmi ilan yayınlatacak olan herhangi bir kamu kurumu, doğrudan bize başvuracak. Kurumumuza en az 10 gün önce gönderilecek ilan ve üst yazısında, ilanının hangi gazete, hangi tarihte kaç kez yayınlanacağını belirtecekler. Bizde bu ilanı ilgili gazeteye gönderip yayınlanmasını sağlayacağız. İlan bedelinin ödemesi yine doğrudan kurumumuza yapılacak. Gazetenin ücretini biz aktaracağız.”

BİK Şube Müdürü Tokgöz, Kültür Merkezi’ndeki bilgilendirme toplantısının ardından Saruhanlı Kardelen Gazetesini ve İlçe Kaymakamlığı Basın Şubesi’ni ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.



Saruhanlı'da vefat...

Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 22.03.2014 09:59:34 1124 0
Tarih: 22.03.2014 09:59 Güncelleme: 22.03.2014 09:59
Haberi Sesli Oku