SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde kurban bayramına sayılı günler kala bıçak bileme işi yapan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Saruhanlı Sanayi sitesindeki işyerinde 20 yıldır bıçak bileme işi yapan İbrahim Boz, Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada işleri yetiştirebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yaptığını ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu bayram öncesinde de kendisine her gün yüzlerce bıçak geldiğini ifade eden Boz, işlerinde son günlerde aşırı yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Dini kurallar gereği kurban edilecek hayvana acı verilmeden bu işlemin yapılmasının emredildiğini anlatan Boz, kendisinin de bunu dikkate alarak bıçakları en iyi şekilde bilemeye özen gösterdiğini söyledi.

Müşterilerin getirdiği bıçağın bileme işinde 3 aşamadan geçtiğini dile getiren Boz, şu bilgileri verdi;

?Bıçağın ilk olarak duvar taşında ağzını açıyorum. Daha sonra keçe adı verilen zımpara da parlatmasını yapıyorum. Son olarak da sutaşında bıçak yüzeyinde kalan küçük metal parçacıkları aldırıp temizliyorum. Emek verip sağlam ve güzel işçilik yapmaya gayret ediyorum.?

Boz, yoğunluğu azaltmak için bıçakları son haftaya bırakmak yerine bir ay kala getirmeleri için müşterilerine tavsiyede bulunduğunu da sözlerine ekledi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 4.09.2016 12:38:54 1104 0
Tarih: 04.09.2016 12:38 Güncelleme: 04.09.2016 12:38
Haberi Sesli Oku