Anahtar Kelimeler: 0

KAYNAK SORUNUNU ZEYTİN ÇÖZDÜ

 

GÖKÇEKÖY - Saruhanlı ilçesine bağlı Gökçeköy beldesinde hizmet için kaynak sorunu yaşayan belediye başkanı Nasuh Tosun, beldedeki atıl durumda bulunan belediyeye ait bir alanda Zeytinlik kurarak soruna çözüm buldu.

 

Gökçeköy beldesinde son üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Nasuh Tosun, yaptığı açıklamada, bin 700 nüfuslu beldeye hizmet etmek için yeterli gelirlerinin olmadığını, son 10 yıldır alternatif gelir arayışları üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

 

Belde halkının yüzde 70'inin gelir kaynağını zeytinciliğin oluşturduğunu belirten Tosun, kendilerinin de belediyenin gelirini artırmak için bu üründen faydalanma yoluna gittiklerini dile getirdi.

 

Beldedeki 15 bin dönüm arazinin yüzde 70'inde zeytin ağaçlarının bulunduğunu ifade eden Tosun, şunları söyledi:

 

"Gelirlerimizi artırmak için ne yapabiliriz diye düşünürken aklımıza yeni yerler bularak zeytin ağacı dikme fikri geldi. Bu kapsamda belediyeye ait atıl bir alanını zeytinliğe dönüştürdük. Yeni mezarlık alanı yanında bulunan yaklaşık 27 dönüm alana bin zeytin fidanı dikerek burayı zeytin bahçesine dönüştürdük. Biz de belediye olarak bu alandan faydalandık. Yeni ekilen ağaçlarımızdan az da olsa verim almaya başladık. Bu yıl sadece bu alana dikilen zeytin ağaçlarından yaklaşık 19 bin lira gelir elde ettik. Açıkçası verimsiz araziyi verimli hale dönüştürerek faydalanmış olduk. Beldemize de gelir elde ettik."

 

-Yılda 30 Bin Lira Gelir Bekleniyor-

 

Bunun dışında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden zeytin fidanı dikmek için 45 dönümlük bir araziyi devraldıklarını belirten Tosun, belediyenin sahip olduğu arazilerden 16 bin dönümlük alana 5 yıl içerisinde bin zeytin fidanı diktiklerini, yaptıkları zeytin çalışmalarıyla yılda 30 bin lira gelir beklediklerini kaydetti.

 

Tosun, zeytinden elde ettikleri gelirle bugüne kadar çiftçilerin tarımsal sulamada kullanması için 6 adet 250 KW'lik enerji nakil hattı döşediklerine işaret ederek, belediye olarak geleceğe yönelik yatırımlar yaptıklarını söyledi.

 

Zeytin dışında da belediyeye gelir sağlamak üzere 50 hektarlık alana 15 bin adet çam fıstığı fidanı diktiklerini dile getiren Tosun, ilerleyen yıllarda bundan da gelir elde edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 10.02.2012 17:54:59 963 0

Tarih: 10.02.2012 17:54 Güncelleme: 10.02.2012 17:54
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00