Anahtar Kelimeler: " ağrısı arasında pozitif ilişki "

SAĞLIK - Fizyoterapist Çağıl Ertürk, bel ve baş ağrısı rahatsızlığı olan kişilerin ayrı ayrı değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Yapılan araştırmalara göre, bel ve baş ağrısı arasında pozitif bir ilişki tespit edildi.

Fizyoterapist Çağıl Ertürk, bel ve baş ağrısı rahatsızlığı olan kişilerin ayrı ayrı değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Yapılan araştırmalara göre,  bel ve baş ağrısı arasında pozitif bir ilişki tespit edildi. Her iki rahatsızlık için kombine bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır" dedi.

Kronik baş ağrısının, dünyadaki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 4'ünü etkilediğini ve ağrıların yaşam kalitesini düşürdüğünü dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Fizyoterapist Çağıl Ertürk, "Baş ve bel ağrısı olan kişilerde, her iki koşulu ayrı ayrı düşünüp değerlendirmek yerine bütüncül tedavi yaklaşımları benimsenmelidir. Hastanın ağrı semptomlarına yönelik çalışmak yerine kombinasyon halinde yönetebilecekleri bir çalışma şekli uygulanmalıdır" diye konuştu.

Baş ağrısında teşhisin konulduktan sonra, tedavi yönetiminin de buna göre belirlendiğini aktaran Ertürk, "Bunun aksine, bel ağrısının ciddi nedenleri göz ardı edildiğinde ise spesifik olmayan bel ağrısı teşhisi konulur. Bu kronik durumlardan biriyle yaşayanlar için uygun olsa da, kişi eğer her iki ağrıya da sahipse, durum farklı olabilir. İkili çalışmaların daha önce sistematik bir şekilde gözden geçirilmesi, baş ağrısı ile bel ağrısı arasında olası bağımsız bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Ertürk, "İngiltere'de bel ağrısı için genel pratisyenlerine başvuran hastaların yüzde 90'ı 3 ay içinde konsültasyonları durdursa da, çoğu konsültasyondan 1 yıl sonra hala bel ağrısı ve buna bağlı sakatlık yaşamaktadır. Bu etken sebeplerin ortadan kalkması için sınırlı yardımın mevcut olduğunu ya da başka bir nedenden dolayı ağrının olduğunu ortaya koymaktadır. Kronik ağrıyı anlamak karmaşıktır" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 10.08.2019 07:19:00 662 0
Tarih: 10.08.2019 07:19 Güncelleme: 10.08.2019 07:19
Haberi Sesli Oku