SARUHANLI -Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2023 yılı hazır giyiminde 52 milyar dolar olarak hedeflediği ihracat hacminde rekor büyüme bebek ve çocuk giyim sektöründen geldi. Yetişkin hazır giyime oranla bebek ve çocuk giyim sektörü yüzde 50 daha fazla büyüme kat etti. 2010 yılında 118 milyon dolar olan bebek giyim ihracatı, 2018 yılında 249 milyon dolara yükseldi. Ülkemiz, bebek ve çocuk giyim sektöründe hem ihracat hem de ithalat payı olarak, yaklaşık 600 milyon dolarlık iş hacmiyle de önemli bir konumda yer alıyor.

Avrupalı Annelerin Gözdesi Türk Ürünler

Avrupa'nın ikinci, dünyanın yedinci büyük giyim tedarikçisi olan Türkiye’de, son verilere göre bebek giyim sektöründe en fazla ihracat yapılan ülke, yüzde 14,4 pay ile İspanya olurken, ihracatımızda yüzde 11,9 payla ikinci sırada yer alan Almanya pazarını, yüzde 11,6 ile Irak, yüzde 7,3 ile İngiltere ve yüzde 4,4 ile Libya takip ediyor. Fransa, Hollanda, Belçika ve İtalya gibi AB ülkelerinin yanı sıra Kırgızistan, Ukrayna, İsrail ve Suudi Arabistan gibi ülkeler ihracatımızın yöneldiği diğer başlıca pazarlar olarak yer alıyor.

Son on yıl için TÜİK tarafından yayımlanan istatistiki verilere bakıldığında, Türkiye’nin dış ticaret ve cari dengesinde önemli rol oynayan sektörlerden birisi olan bebek ve çocuk giyim sektöründe son 4 yılda iş hacmini 20 kat büyüten işletmeler bulunuyor.

Uluslararası Organizasyonlar Sektöre Dinamizm Katıyor

Diğer sektörlerle karşılaştırıldığında, Türkiye’de bebek ve çocuk giyim sektöründeki en zayıf halkayı ise pazarlama uygulamaları oluşturuyor. Sektördeki şirketler üretmeyi bir şekilde başarmış olsa da pazarlama kaynaklarını kullanmakta zorluk yaşıyor. Bu sebeple sektöre yönelik yapılan organizasyon ve uluslararası fuar çalışmalarına daha fazla önem verilmesi ile birlikte bebek çocuk giyim sektörünün de gelişmeye ve büyümeye devam edeceği kaydediliyor.

Özellikle ihracata yönelik olan bebek ve çocuk ürünleri özelindeki fuarlar pazara büyük bir dinamizm getirirken sektörün ekonomik olarak büyümesine ve yeni pazarlara açılmasına da hizmet ediyor.

Hedef 'Yeni Pazar' Alanları

2020 yılının dünyadaki ilk bebek ve çocuk ürünleri fuarı 38. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı – CBME Türkiye ise sektöre katkı sağlamayı amaçlayan fuarların başında geliyor. 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında 38. defa ziyaretçilerine kapılarını açacak fuarın, başta BDT, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa bölgeleri olmak üzere, hedef 110 ülkeden gelecek 15.000 ticari alıcının fuar esnasında yazacağı siparişlerle birlikte, bebek ve çocuk sektöründe ihracatta büyüme kaydetmeye devam etmek isteyen, yeni pazarlara ulaşmayı hedefleyen üreticilere çok önemli fırsatlar sunulması hedefleniyor.



2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 10.10.2019 10:44:00 0
Tarih: 10.10.2019 10:44 Güncelleme: 10.10.2019 10:44
Haberi Sesli Oku