Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, özellikle kilo problemi, yüksek tansiyon, diyabet, kalp-damar ve mide hastalıkları olanların et tüketiminin zirveye çıktığı Kurban Bayramı`nda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Tay, yaptığı açıklamada, bayram boyunca tatlı gıdalar, hamur işleri ve et tüketiminde aşırıya kaçılmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini vurguladı.

Bayramlarda tatilde olmanın da etkisiyle beslenme düzeninde birçok değişikliğin meydana geldiğini anlatan Tay, özellikle Kurban Bayramında et tüketiminin artmasıyla bu durumun daha önemli bir hal aldığını vurguladı.

Dr. Tay, şunları kaydetti:

"Bayram döneminde beslenmeye özen gösterilmezse sindirim problemleri, şeker, tansiyon ve mide sorunlarıyla karşılaşılabilir. Dengeli beslenin, az ve sık yiyin, mutlaka egzersiz yapın. Bekletilmeden, uygun koşullarda pişirilmeyen ve aşırı miktarda tüketilen kurban etleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve yüksek tansiyonu olan kişiler, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, tuzsuz ve yağsız pişirmeli, az miktarlarda et tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır. Et, sindirimi zor bir besindir, mide-bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında bir iki gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirerek tüketmelidir."

Kesilen kurban etlerinin büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak saklanmasının uygun olacağını belirten Tay, bu şekilde hazırlanan etlerin buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise daha uzun süreyle saklanabildiğini hatırlattı.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 12.10.2013 18:07:58 728 0
Tarih: 12.10.2013 18:07 Güncelleme: 12.10.2013 18:07
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri