Saruhanlı İlçesinde kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan ve beyin ölümü gerçekleşen bir gencin kalbinin kendisine nakledilmesiyle hayata tutunan İsmail Çıvgın (54) tüm organlarını bağışladı.

İlçeye bağlı Halitpaşa beldesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Çıvgın, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede kendisine kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu kaydetti.

2009 yılında kalbinin çalışma oranının yüzde 10’a düşmesi üzerine uygun kalp bulunamayıncaya kadar, kendisine çanta içinde yapay kalp takıldığını anlatan Çıvgın, şunları söyledi:

“İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatın ardından 2 buçuk ay kadar yapay kalple yaşadım. Çanta içinde bulunan yapay kalbimi sürekli yanımda taşıdım. Nakil umuduyla beklerken hastaneden bir gün haber geldi. Aydın’ın Didim ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Erkan Sezer’in organları ailesi tarafından bağışlanmış. O genç arkadaşın kalbi bana nakledildi. Bende bu sayede yeniden hayata tutundum. Bende buna karşılık tüm organlarımı bağışladım.”

4 yıldır nakil kalple yaşadığını ve sağlık durumunun gayet iyi olduğunu dile getiren Çıvgın, “Bağrımda 17 yaşındaki bir gencin kalbi çarpıyor. Bu duyguyu tarif edemem” dedi.

Organ bağışı ile hayat bulduğunu, kendisine evlatlarının organlarını bağışlayan aileye sonsuz teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Çıvgın, “O aile benim kalbimde yaşıyor. Onlar için her zaman dua ediyorum. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladım. Herkes organlarını bağışlasın. Çünkü ölen bir insanın organları toprağın altında çürüyüp gidiyor. Fakat bağış yapılırsa o organ başkalarına hayat veriyor. Dünya’da en güzel şey hayat kurtarmaktır” dedi.

İsmail Çıvgın’ın yeğeni olan Halitpaşa Belediye Başkanı Vedat Çıvgın ise amcasının organ bağışı ile yaşama tutunduğunu belirterek, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Türkiye’de 30 bin hastanın organ nakli beklediğini, ancak bağış oranının çok düşük olduğunu ifade eden Çıvgın, “Ölüm kaçınılmaz ama organ bağışı ile insanlar hayata bağlanabiliyor. Bu tür nakillerin artık ülkemizde çok başarılı ve rahat bir şekilde yapılabildiğini görüyoruz. Biz toplum olarak buna destek vermeliyiz, organlarımızı bağışlamalıyız” diye konuştu.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 12.11.2013 17:03:08 675 0
Tarih: 12.11.2013 17:03 Güncelleme: 12.11.2013 17:03
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri