SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı'da muhtarlarla toplantı yaptı.

Muhtarlara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Ergün, ilçeye otopark, kent meydanı, kavşak ve su kanalizasyon altyapı müjdesi verdi.

Hizmeti siyaset için yapmadıklarını kaydeden Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin polemiklerin içerisine çekilmeye çalışıldığını belirterek, Oy vermiş vermemiş bizim için önemli değil. Biz hizmetimizi yaparız. Ha Cengiz yapmış ha Hüseyin. Önemli olan vatandaşa hizmet gitmesidir” dedi.

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı'da mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.  Büyükşehir Belediyesi'nin geçen süre içinde yapılanmayı tamamlandığını belirten Başkan Ergün, MASKİ'nin de sıfırdan oluşturulduğunu dile getirdi. Başkan Ergün, Bu süreç sıkıntılı geçti. Ancak şuna inanın. 14 ilin büyükşehir olmasında en hızlı en çabuk büyükşehirdeki yapılanmayı sağlayan illerin başında Manisa geliyor. 9'uncu aydan sonra su aboneliklerinin bizlere devir işlemleri yapıldı. Büyükşehir yetkilerini sayarsak itfaiye, sağlık, mezarlık, ulaşım ve diğer asfaltlama çalışmaları, su kanalizasyon hizmetleri ve arıtma sistemleri var. Büyükşehir bünyesinde bize verilen görevlerdir. Hayvan barınakları noktasında hem büyükşehre hem de ilçe belediyelerine yetki bırakılmış. Ancak mecliste çoğunluk olarak AK Parti ilçe belediyelerinden büyükşehre bıraktı. Bunun hukuksuz ve kanunsuz olduğunu söyledik. Meclise tekrar getirdik. Yargıya götürdük. Kanuna uygun olmadığı, hukuksuz olduğu mahkemede ortaya çıktı. Büyükşehir hayvan barınaklarını yapar, ancak diğer işlemler ilçe belediyelerinin yetkilerinde olan konulardır. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında zaman zaman alan noktasında biraz sallamalar oluyor. Bu benim görevim değil, büyükşehrin görevi şeklinde söylemler, siyasi cevaplarla karşı karşıya kalıyor. İlçe merkezleri, sizlere ait olan köyler, beldelerin içindeki yollar, kaldırımlar, park hizmetleri tamamen ilçe belediyesinin hizmetinde. Büyükşehre kalan alanlar ise köyden beldeden ilçe merkezine gelen yollar büyükşehir bünyesinde. Yani asfaltlama hizmetleri gibi. Ova yolları bu işin dışında. Büyükşehrin yetkisinde değil. Ancak bu konuda önyargılı değiliz. Öncelikle sorumlu olduğumuz alanlarda hizmet vereceğiz. Daha sonra yine ova yollarına sahip çıkacağız. İtfaiye hizmetleri noktasında eylül ekim ayları içinde Manisa'nın 50 noktası olarak belirlediğimiz ihale sürecini geride bıraktık. 20 milyonluk 56 aracın alınmasıyla ilgili ihaleyi bitirdik. Haziran ayının başından itibaren teslim almaya başlayacağız. Bunlar sahaya dağıtılacak. Akabinde ağustos eylül aylarına kadar araçlar tamamlanmış olacak. Araç sayımız 500'ü geçmiş durumda” dedi.

Trafolara nasıl kedi girdiyse bizim asfalta da bir şey girdi”

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Ergün, asfalt çalışmalarının başlamasının planlandığını, ancak ihaleye itiraz nedeniyle başlatılamadığını duyurdu. Başkan Ergün, Sağlık hizmetlerinde ise ilaçlama hizmetler noktasında sıkıntılar yaşandı. Elimizde ne araç ne de personel vardı. Bundan üç ay önce yaptığımız ilaçlama için Manisa il genelinde 60 araç aldık. Öncelikle sizleri ilgilendiren asfalt en önemli işimiz bu. Asfalt noktasında Saruhanlı'da geçen sene eylül ekim aylarında biz bir fiil sahada fen işleri daire başkanlığı elemanlarımıza talimat verdik. Birinci derece grup yollarını tespit ettik. En acil en bozuk olan yolları. Bunla ilgili bütün tespit çalışmalarını tamamladık. Bir ihale hazırladık. 2013 yılı büyükşehir belediyesi olmadan üç ay öncesi il özel idaresindeydi. 2014 yılında büyükşehir olmadan önce 2013 yılı 31-12 tarihi itibariyle asfalta harcamış olduğu tutar 14 milyon liradır. Bir senede harcanan para. Biz çalışmaları yaptık, tespitleri yaptık. Ocak ayında ihale sürecini başlattık. Nisan başında ihale tamamlandı. 120 milyon lira çıktığımız ihale 91 milyon ile neticelendi. Manisa genelinde 1600 km stabilize, 200 km sıcak asfalt yapmak üzere 1800 km. mayıs ayı başında sahaya girmeyi planlıyorduk. Bütün ilçelerde aynı anda başlayacaktı. Ama her ne hizmetse 7 Haziran yaklaştığı için diyeceğim. 21 firmadan bir tanesine itiraz yaptırıldı. Biraz geciktirilme hesapları mı yapıldı. Trafolara nasıl kedi girdiyse asfalta da biraz bir şeyler karıştı. 8 Haziran'dan sonra muhakkak gelecektir. Sahaya girerek tüm ilçelerde 1800 km'lik asfalt 4 ay içinde bitecek. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Saruhanlı'da 126 km yapılacak” diye konuştu.

‘Oy Vermiş Vermemiş Diye Bakmıyoruz'

Saruhanlı'ya parke taşı da göndereceklerini açıklayan Başkan Ergün, il genelinde 600 kilometrelik taş ihalesinin yapıldığını duyurdu. Başkan Ergün, Burada da talep edilen taş miktarı 11 bin 500 metre. Fazla bir talep gelmemiş. Yılmaz ve sarıçam mahallesinin camilerinin aydınlatmalarını yapmışız. 500'e yakın cami aydınlatması yapıldı. İl genelinde 900'e yakın mahalle var. Bu hizmetleri her yere götürmeyi planlıyoruz. Bize oy vermiş vermemiş demeden hizmet götürmeye çalışacağız. Merkezde 57 mahalleye hizmet göndermeye çalıştıysak ilçelerimizde de aynısını yapacağız. Toplam 14 durak talebi gelmiş. Bunun 50 tanesini göndereceğiz. 10-15 gün içinde sizlere ulaşır. Düğün salonları noktasında il genelinde toplu bir ihaleye çıkılacak. Saruhanlı 'da 6 tane talep var. Tapu durumları en büyük sıkıntımız. İlçe belediyeleriyle yer sorunlarını çözme noktasında taleplerimiz var. Tapusuz hazine arazileri var. Yer sorununu çözdüğümüz takdirde Saruhanlıya 1-2 düğün salonunu programa alacağız. 2 tip proje hazırlandı. 250-500 kişilik. Her türlü toplantı için kullanılabilecek alanlar olacak. Çok hızlı bir şekilde yapacağız. Yerin bize tahsis edilmiş olması gerekiyor. Daha duyarlı olursanız bizler de belirleme yaparız” dedi. 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 28.05.2015 17:42:44 1135 0

Tarih: 28.05.2015 17:42

Haberi Sesli Oku