Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa`da Cumhuriyet Meydanı`nda toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kızlarımız ayrımcılığa tabi tutuldu. 15 yıl neredeyse yavrularımız başları örtülü diye okullara sokulmadı. Kimler vardı iktidarda, iktidarda olanlar bunun hesabını niye vermiyorlar? Biz `sabır` dedik, `sabır` dedik, `sabır` dedik ve hamdolsun artık bu ayrımcılığı bitirdik. Şimdi artık yavrularımız okullarına başı örtülü olarak giriyor mu? Başı açık olarak da giriyor mu? Ne oldu, ülke parçalandı mı? Ülke normalleşti" dedi.

Erdoğan, Manisa`da Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Manisalıları selamlayan Erdoğan, Manisa`nın alimleri, evliyaları, şehzadeleriyle büyük bir şehir olduğunu belirterek, "Bu büyük şehre bir büyük sıfatı da biz ekledik. Size söz verdiğimiz gibi Manisa`yı büyükşehir ilan ettik. İnşallah Manisa artık 30 Mart seçimlerine Büyükşehir Belediye Başkanı`nı seçmek için giriyor. Büyük Manisa`ya büyükşehir statüsünün hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

"Anamuhalefet, yavru muhalefet Manisa`nın büyükşehir olmasına da muhalefet ettiler. Hele anamuhalefet, Anayasa Mahkemesine götürdü, `Olmaz` dedi. `Koskoca Manisa nasıl yönetilecek` dendi" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bunlar bunu yaşamadılar ama biz yaşayarak geldik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı`ndan buraya geldik. İstanbul ve Kocaeli`ni bugünkü statülerle aynı şekilde büyükşehir yaptık ve baktık ki İstanbul çok daha güzel oluyor, baktık ki Kocaeli çok daha güzel oluyor. Öyleyse `Niçin olmasın` dedik ve 750 bini aşmış tüm şehirlerimizi büyükşehir ilan ettik. Anayasa Mahkemesine götürdüler, dedikleri şey çok garipti. Neymiş? `Köy tüzel kişilikleri ne olacakmış?` Ne oldu? Hiçbir şey olmayacak. Köyde ne var? Muhtar var. Ne var? İhtiyar meclisi var. Şimdi ne olacak? Köy, mahalle olacak ve bu mahallelere ilçe belediyesi hizmet götürecek, büyükşehir belediyesi hizmet götürecek. Köylerde kanalizasyon diye bir şey bilir misiniz? Ama şimdi bakacaksınız ki köylerde bile artık kanalizasyonlar oluşmaya başlayacak. Çünkü Manisa`nın Büyükşehir Belediyesi, Manisa İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi ile bunları yapacak. Dolayısıyla foseptik çukurlarından köylerimiz arındırılmış olacak. Şehircilik budur, medeni olmak budur. Ama bu anamuhalefetin de yavru muhalefetin de medeni olmak gibi bir dertleri yok. Bu dert bizim derdimiz. Bizim bu noktada şehircilikteki deneyimimiz, yerel yönetimlerdeki deneyimimiz, bunlarla asla mukayese edilmez."

Manisa`da iki gün misafir olacaklarını dile getiren Erdoğan, iki gün boyunca Manisa Merkez ve bazı ilçelerde açılışlar yapacaklarını, Manisalılarla kucaklaşacaklarını, hasbihal edip, hasret gidereceklerini söyledi.

Bu açılış töreniyle Manisa merkezde yapımını tamamladıkları 356 milyon liralık kamu yatırımını hizmete alacaklarını ifade eden Erdoğan, özel sektörün yatırımları da eklendiğinde bu açılışta Manisa Merkez ve ilçelerinde toplam 665 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ayrıca bugün Turgutlu`da, yarın Akhisar, Salihli ve Demirci`de açılışlar yapacaklarını anlatan Erdoğan, "Böylece iki gün içinde kamu ve özel sektörün toplamda 778 trilyon liralık yatırımını tüm Manisa`ya kazandırmış olacağız" dedi.

Bugün hizmete alacakları eserler hakkında bilgi veren Erdoğan, bu hizmetlerin, eserlerin, yatırımların Manisa`ya hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

-"Manisa`ya, eski rakamla 8 katrilyon liralık yatırım yaptık"

Manisa için 11 yıl boyunca çok büyük hizmetler yaptıklarına işaret eden Erdoğan, bu hizmetleri hız kesmeden sürdüreceklerini belirtti.

Manisa`ya 11 yılda toplamda yaptıkları hizmetlere değinen Erdoğan, "Eski rakamla 8 katrilyon liralık yatırım yaptık. Peki bunu hangi alanlara yaptık? 1 katrilyon lira tarımda, 928 trilyon ulaştırmada, 706 trilyon eğitimde, orman ve su işlerinde 694 trilyon lira, enerjide 518 trilyon lira, sosyal yardımlarda 410 trilyon lira gibi Manisa`ya 8 katrilyon liralık yatırım kazandırdık" diye konuştu.

Okullar, yurtlar, pansiyonlar, barajlar, konutlar inşa ettiklerini dile getiren Erdoğan, 11 yılda eğitimde 3 bin 239 yeni dersliği Manisa`ya kazandırdıklarını ifade etti.

Üniversiteye 4 yeni fakülte, 1 yüksekokul, 1 teknopark yapıldığını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğitimde, soruyorum, anneler bu işi iyi bilir. Biz gelene kadar yavrularımızın kitabını bile bulamıyorduk. Öyle mi? Geldik, dedik ki `Biz kitabı ücretsiz olarak dağıtacağız.` Sıraların üzerine kitapları koyduk mu? Türkiye`nin dört bir yanında benim yavrum, yavrularım, anneler, babalar, çocuklarınızın kitaplarını ücretsiz olarak sıraların üzerinde buldunuz mu? Peki bizden öncekilerin aklı neredeydi? Onların öyle bir derdi yoktu derdi. Biz teksir kağıtlarıyla okuduk, saman kağıtlarıyla okuduk. Kitap yoktu bizim dönemimizde, biz çok çile çektik. İstedik ki yavrularımız aynı çileyi çekmesin. Onun için birinci hamur kağıttan, kuşe kağıttan kitaplar hazırlattık ve Türkiye`nin dört bir yanında bu kitapları artık yavrularımız ücretsiz olarak alabiliyor. Aynı şekilde imkanı olmayan yavrularımıza, hatırlayın, ilköğretimde, orta öğretimde burs verdik. Kız öğrencilere, erkek öğrencilere. Parayı da kime verdik? Anneye verdik, anneye, babaya değil. Bitmedi. Üniversite öğrencilerimiz ne alıyordu burs olarak? 45 liracık. Şimdi Kredi Yurtlar Kurumunda kalıyorsa beslenme yardımıyla 480 lira alıyor. Yılbaşından sonra bu rakam 500 liranın üzerine çıkıyor. Master öğrencilerine 580 lira, doktora öğrencilerine asgari ücret, bunları veriyoruz."

-"Başörtülü bu ülkenin evladı değil mi"

"Daha üzücüsü, kızlarımız ayrımcılığa tabi tutuldu. 15 yıl neredeyse yavrularımız başları örtülü diye okullara sokulmadı" diyen Erdoğan, "Kimler vardı iktidarda, iktidarda olanlar bunun hesabını niye vermiyorlar? Biz `sabır` dedik, `sabır` dedik, `sabır` dedik ve hamdolsun artık bu ayrımcılığı bitirdik. Şimdi artık yavrularımız okullarına başı örtülü olarak giriyor mu? Başı açık olarak da giriyor mu? Ne oldu, ülke parçalandı mı? Ülke normalleşti. Şimdi başı açığı da başı örtülüsü de hepsi aynı sıraları paylaşıyor, aynı sınıfları paylaşıyor. Rahatsız olanlar yok mu? O rahatsız olanları da biliyoruz. İşte bu anamuhalefet, yavru muhalefet, bunlar rahatsız. Ama şu anda ses çıkaramıyorlar. Neden? Çünkü bu milletin mayasında bu var da onun için" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Meslek lisesi mezunlarına `katsayı` dediler. İnsaf niye katsayı? Neden ayağına bağlıyorsun bir taşı, koş diyorsun? Nasıl koşacak? Ne oldu şimdi? Katsayı da kalktı mı? Kalktı. Şimdi artık bütün meslek lisesi mezunları istediği üniversiteye, fakülteye gitme şansına sahip mi? Hamdolsun Allah`a bu da başarıldı. Daha güzel günler var önümüzde. Kamuya sokuluyor muydu başörtülü? Şimdi artık kamuya da başörtülü kardeşlerimiz girebiliyor mu? Ne oldu yıkıldık mı, parçalandık mı? Başörtülü bu ülkenin kızı değil mi, evladı değil mi, neden rahatsız oldunuz bundan" dedi.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.12.2013 18:21:42 366 0

Tarih: 28.12.2013 18:21

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri